Aston Martin a prezentat noul DBX707, cel mai puternic SUV de lux de pe piață (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 01 feb. 2022 Știri auto

Britanicii de la Aston Martin au dezvăluit în premieră mondială cea mai performantă versiune a SUV-ului DBX. Noul DBX707 vine cu motor V8 twin-turbo de 4,0 litri și 707 CP, fiind la ora actuală cel mai puternic SUV din lume. Astfel, noul model al mărcii din Gaydon devine mai puternic decât rivalii direcți Lamborghini Urus și Bentley Bentayga Speed.

Aston Martin DBX707 este cel mai rapid SUV din lume

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Aston Martin DBX707 a primit sub capotă propulsorul twin-turbo V8 de 4.0 litri furnizat de AMG. Acesta dezvoltă o putere maximă de 707 CP și 900 Nm de cuplu. Bagajul tehnic este cu 157 de „cai” și cu 200 Nm mai mare comparativ cu versiunea standard DBX echipată cu același motor.

Pentru a aduce pe asfalt această putere, britanicii au montat o nouă transmisie automată cu nouă trepte. Aceasta vine în combinație cu un sistem de tracțiune integrală și cu un diferențial cu alunecare limitată, care au fost recalibrate.

Pentru o dinamică superioară, DBX707 a primit o serie de modificări ale șasiului comparativ cu DBX standard. Astfel, suspensia pneumatică adaptivă și sistemul de direcție au fost revizuite.

Cu aceste resurse, DBX707 poate demara de la 0 la 100 de km/h în numai 3,2 secunde și să atingă o viteză de top de de 310 km/h. Astfel, DBX707 devine cel mai rapid SUV de lux, întrecându-l pe Bentley Bentayga Speed, care este capabil să atingă „doar” 306 km/h.

Sistemul de frânare al noului Aston Martin DBX707 vine standard cu discuri din carbon-ceramic  de 420 mm pe față și 390 mm pe spate. Etrierele au șase pistoane pe spate.

Sunt oferite trei teme pentru personalizarea interiorului

Estetic vorbind, SUV-ul britanic a primit o parte frontală retușată. Grila este acum mai mare și este flancată de noi prize de aer care răcesc acum și mai bine motorul și frânele. De asemenea, luminile de zi cu LED și splitter-ul frontal au fost și ele redesenate.

Pachetul exterior mai cuprinde standard un set de jante de 22 de inch, opțional fiind oferite cele forjate cu diametrul de 23 de inch. La spate, aspectul difuzorului de aer este inspirat din cele văzute pe monoposturile de Formula 1 și este finisat în negru lucios.

Difuzorul găzduiește și cele patru terminații cromate ale sistemului de evacuare. Opțional, detaliile pachetului aerodinamic se pot comanda și din fibră de carbon.

La interior, au fost montate scaune sport cu funcție de încălzire și reglabile pe 16 direcții. În plus, partea inferioară a consolei centrale a fost revizuită, iar selectorul pentru modul de condus a fost redesenat.

Britanicii oferă clienților trei variante de personalizare a habitaclului. Cea standard include o combinație de piele Alcantara și ornamente „piano black”.

Noul Aston Martin DBX707 își va face debutul comercial în luna aprilie a anului curent. Prețul pentru piața nord-americană a fost fixat la echivalentul a 206.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide