Am aflat când va fi dezvăluită noua generație a hot-hatch-ului Honda Civic Type-R

Autor: Mihai Morcovescu 09 mai 2022 Știri auto

La doi ani de la debutul procesului de dezvoltare și de testare a noii generații Honda Civic Type-R japonezii au fixat data lansării oficiale. Astfel, am aflat că viitoarea iterație a hatchback-ului de performanță va fi dezvăluită în cursul lunii iunie.

Noua Civic Type-R va folosi o versiune revizuită a motorului turbo de 2,0 litri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În urmă cu două luni, Honda a lansat pe piața europeană noua generație Civic echipată cu un sistem de propulsie hibrid. La fel cum s-a întâmplat în cazul fiecărei generații, niponii pregătesc și versiunea de performanță Type-R.

De altfel, japonezii au întreprins o campanie de promovare îndelungată, în care a dezvăluit în câteva rânduri imagini cu noul hot-hatch camuflat. Recent, modelul de performanță a stabilit un nou record pentru o mașină de serie cu roți motrice față pe legendarul circuit de la Suzuka.

Zilele trecute, Honda anunțase că următoarea apariție în public a noii generații Civic Type-R va avea loc în iulie. Deși, cum spuneam, premiera mondială va avea loc în iunie, mașina pe care japonezii o vor prezenta atunci, în Ohio, va fi tot camuflată, ceea ce este cel puțin ciudat.

Noul Civic Type-R va debuta pe piața europeană cu mai multă putere. Mașina va primi sub capotă o versiune îmbunătățită a motorului turbo de 2,0 litri și 320 CP. Este vorba despre propulsorul de pe actuala generație, aflată la vânzare din 2017. În același timp, noul „hot-hatch” va fi oferit exclusiv cu transmisie manuală.

Modelul își va face debutul într-o primă fază în Europa. Apoi, va fi lansată și la nivel global. Deocamdată, cei de la Honda nu au dezvăluit specificațiile tehnice ale viitorului lor model.

Potrivit unor informații neoficiale, noua Civic Type-R va primi un eleron posterior supradimensionat. De asemenea, se pare că modelul va folosi un sistem de evacuare cu trei terminații similar cu cel de pe Ferrari 458 Italia.

După lansarea noului model, Honda va încerca să stabilească un nou record pe circuitul Nurburgring la categoria hot hatch-urilor. Recordul este deținut, în prezent, de Renault Megane RS Trophy-R, cu un timp de 7 minute și 40.1 secunde.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide