Honda a anunțat când va avea loc următoarea apariție în public a noii generații Civic Type-R

Autor: Mihai Morcovescu 04 mai 2022 Știri auto

Producătorul nipon de automobile Honda continuă campania de promovare a noii generații a modelului Civic Type-R. Un prototip al viitorului hatchback de performanță va fi prezentat publicului în weekend-ul 1-3 iulie. Acesta va fi expus cu ocazia cursei de la Honda Indy 200 din cadrul IndyCar Series, care va avea loc în Ohio.

Un prototip Honda Civic Type-R va fi prezentat în luna iulie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În ultimele luni, Honda a testat mai multe prototipuri Civic Rype-R pe legendarele circuite Nordschleife și Suzuka. Japonezii au publicat de fiecare dată fotografii din culisele testelor, dar fără să dezvăluie specificațiile tehnice.

În luna ianuarie, japonezii au adus la Salonul Auto de la Tokyo un prototip al noii Civic Type-R. Sportiva niponă era acoperită cu același camuflaj în trei culori – roșu-alb-negru – purtat de mașină și în timpul sesiunilor de teste pe circuit. Recent, un prototip al hatchback-ului de performanță a stabilit un nou record pe circuitul de la Suzuka pentru modelele cu tracțiune pe puntea față.

Viitoarea Civic Type-R ar putea primi o versiune revizuită a motorului cu patru cilindri turbo de 2,0 litri de pe modelul actual. Acesta livrează o putere maximă de 310 CP și 400 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte.

Însă, nu ar fi exclus ca viitoarea sportivă să ofere, totuși, mai multă putere. Acest lucru ar ajuta-o să se lupte de la egal la egal cu rivalii săi. Ceea ce se știe este că șasiul și electronica au fost îmbunătățite, iar niponii vorbesc despre „cel mai performant Type-R produs vreodată”.

În luna iulie, noua generație Civic Type-R va apărea în public pentru a doua oară. Din păcate, nici cu această ocazie nu vom afla multe din punct de vedere estetic. Asta pentru că japonezii vor aduce la cursa din Ohio tot un prototip camuflat. Acesta va face câteva tururi de circuit pe „Mid-Ohio Sports Car Course”.

Imaginile publicate până acum au dezvăluit câteva detalii estetice. Vorbim aici despre logo-ul specific Type-R, grila unică, o bară de protecție față mai sportivă care găzduiește prize de aer verticale praguri laterale pronunțate și un sistem de frânare performant cu etriere roșii.

Modificările la interior vor fi mai modeste. Astfel, noua generație va avea un volan sport din microfibră, centuri de siguranță roșii și scaune sport. De asemenea, mașina va primi o transmisie manuală cu șase trepte.

Sursa: Honda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide