Iei amendă dacă pleci de acasă cu mașina în noaptea de Înviere? Ce zice Poliția

Autor: Elena Luchian 17 apr. 2020 Știri auto
Iei amendă dacă pleci de acasă cu mașina în noaptea de Înviere? Ce zice Poliția

#Staiacasa este hashtag-ul cel mai popular zilele acestea pe rețelele de socializare. Dar după ce președintele Klaus Iohannis le-a cerut ministrului Marcel Vela și BOR să-și anuleze planurile de a împărți lumină credincioșilor în noaptea de Înviere, tot mai mulți români se întreabă dacă pot merge cu mașina la slujbă.

Ordonanțele militare date în perioada stării de urgență impun restricții de circulație fără precedent. Astfel, românii pot ieși din casă doar pentru unul dintre motivele redate în declarația pe proprie răspundere. Iar mersul la slujba de Înviere nu se află pe listă.

În cea mai recentă serie de întrebări și răspunsuri, Grupul de Comunicare Strategică explică dileme punctuale pe care le pot avea românii în această perioadă.

Întrebare: Se poate asista/asculta slujba de Înviere, din fața bisericii, din mașina proprie, fără să se ia contactul cu exteriorul?

Răspuns: Ascultarea slujbei nu este un motiv pentru care să poată fi permisă deplasarea cu declarația pe propria răspundere.

Mai mult, cei tentați să facă vizite, trebuie să știe că numărul polițiștilor prezenți pe străzi va fi sporit în ziua de Paște.

Întrebare: Pot să îmi vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște?

Răspuns: Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

Poliția Română a văzut pozele de profil de pe Facebook cu polițistul care scrie un proces verbal

Este permisă însă o vizită la părinți pentru a le duce alimente în această perioadă, explică Grupul de Comunicare Strategică.

Întrebare: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Răspuns: Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide