Amendă de peste 100.000 de euro pentru depășirea limitei de viteză cu 30 km/h

Autor: Adrian Somai 07 iun. 2023 Știri auto

Obișnuiești să nu acorzi chiar atât de multă atenție limitelor de viteză și să crezi că depășirea lor cu câțiva km/h nu îți poate aduce o amendă prea mare? Cu siguranță nu ar putea spune același lucru și acest șofer finlandez, care are de plătit o amendă de peste 100.000 de euro pentru depășirea limitei de viteză cu 32 km/h!

Niciun șofer nu este bucuros atunci când este amendat pentru depășirea limitei de viteză, însă omul de afaceri finlandez Anders Wiklof va avea de pătimit mult din cauza unei nereguli comise la volan. Potrivit Motor1, finlandezul se deplasa cu o viteză de 82 km/h pe o porțiune de drum unde limita maximă de viteză era de 50 km/h. În apărarea lui, Wiklof spune că drumul a trecut brusc de la o limită de viteză de 70 km/h la una de 50 km/h. Astfel, deși susține că a încetinit, nu a fost suficient de rapid.

Amenda pe care a încasat-o omul de afaceri finlandez este una uluitoare pentru continentul european, orice am vrea să spunem. Într-adevăr, este știut faptul că amenzile contravenționale din Finlanda sunt foarte mari, așa cum sunt și salariile pe care le încasează nordicii.

Amenda în Finlanda este acordată în funcție de veniturile persoanelor

Chiar și așa însă, amenda încasată de șofer a fost de nu mai puțin de 121.000 de euro. „Regret cu adevărat chestiunea aceasta și sper că banii să fie folosiți pentru asistență medicală prin intermediul trezoreriei”, a declarat șoferul finlandez Anders Wiklof în urma acestui incident.

Cuantumul acestei amenzi contravenționale poate surprinde la prima vedere, însă trebuie știut faptul că Finlanda îi taxează pe cei care depășesc limita de viteză în funcție de veniturile încasate. Omul de afaceri Anders Wiklof este unul dintre cei mai bogați oameni ai țării, veniturile lui fiind cu mult peste medie. Astfel, și amenda încasată de el a fost una la fel de mare. Pe lângă amendă, autoritățile au suspendat permisul de conducere al lui Wiklöf pentru zece zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide