“A plecat pe scaunul din dreapta” după ce a fost prins gonind cu o viteză amețitoare pe Autostrada A3

Autor: Adrian Somai 25 feb. 2023 Știri auto

Un șofer teribilist care a uitat faptul că se află la volanul unei mașini care circula pe un drum public a fost prins gonind cu o viteză amețitoare pe Autostrada A3. Bărbatul a fost sancționat contravențional și i s-a suspendat permisul pe loc, potrivit unei postări a Poliției Române.

Printr-o postare de pe o rețea de socializare, Poliția Română a anunțat depistarea unui șofer care circula cu o viteză de 210 km/h pe Autostrada A3. “În acest caz, am intervenit la timp, iar cel care s-a pus în pericol pe el, dar şi pe cei care circulau pe Autostrada A3, a plecat pe scaunul din dreapta. Începând de astăzi, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile…cu efect imediat”, au mai scris reprezentanții autorităților în aceeași postare.

Șoselele din România rămân cele mai periculoase de pe întregul continent european, un număr uriaș de accidente grave fiind înregistrate în fiecare zi. Potrivit unei statistici a Poliției Române, anul trecut, în medie, în fiecare zi a anului s-au produs 13 accidente rutiere grave în care și-au pierdut viața cinci persoane și au fost rănite grav zece persoane.

Recorduri de viteză pe Autostrada A3

În urmă cu aproape doi ani, un alt șofer vitezoman a fost gata să defecteze aparatul radar de pe Autostrada A3. Șoferul s-a crezut probabil la volanul unui monopost din Formula 1, fiind depistat de aparatul radar cu o viteză amețitoare de 288 km/h. În aceeași perioadă a anului, pe tronsonul ce leagă Câmpia Turzii de Nadeselu, un alt șofer a încercat să doboare “recordul”, reușind însă să atingă o viteză de “numai” 252 km/h.

Din păcate, asemenea gesturi teribiliste la volan nu pot fi catalogate a fi altfel decât inconștiente, cea mai mică greșeală dintr-o fracțiune de secundă putând transforma totul într-o tragedie de proporții.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura foto Facebook - Politia Romana


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide