Ce amendă primești dacă depășești cu 100 de km / h limita impusă de Codul Rutier

Autor: ProMotor 23 apr. 2021 Știri auto
Ce amendă primești dacă depășești cu 100 de km / h limita impusă de Codul Rutier

Poliţişti rutieri gorjeni, au desfășurat în data de 21 aprilie acţiuni în trafic, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză în cadrul Acțiunii Speed Marathon.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 145.000 lei și au fost reţinute 31 de permise de conducere, pentru depășirea limitei legale de viteză, cu mai mult de 50 km/h.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 Tălpășești, cu viteza de 173 de km/h, limita legală fiind de 70 de km/h.

Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

”Pentru prevenirea implicării, cu vinovăţie, în evenimente rutiere a conducătorilor auto şi asigurarea desfăşurării unui climat de normalitate în trafic, acţiunile vor continua în funcţie de evoluţia situaţiei operative”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Operațiunea Speed Marathon la nivel național

În 21 aprilie, polițiștii rutieri au verificat aproximativ 11.000 de autovehicule și au constatat peste 6.000 de sancțiuni contravenționale, în cadrul operațiunii Speed Marathon.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) și a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au controlat 10.991 de autovehicule și au constatat 6.055 de abateri la regimul rutier. De asemenea, polițiștii au reținut 597 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În activități, au fost angrenați peste 1.400 de polițiști rutieri, care au acționat în 627 de puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția RutierăComentarii
Inchide