Percheziții în mai multe județe din Moldova. Mașinile treceau ITP-ul fără a se prezenta la stațiile RAR

Autor: Marius Vișan acum 2 ani Știri auto
Percheziții în mai multe județe din Moldova. Mașinile treceau ITP-ul fără a se prezenta la stațiile RAR

Procurorii DNA au organizat miercuri, 21 aprilie, 28 de percheziţii în judeţele Vaslui, Galaţi şi Bacău, într-un dosar care vizează fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Una dintre percheziţii este la sediul unei instituţii publice, surse judiciare precizând că este vorba despre sediul RAR Vaslui. Ar fi vorba despre obţinerea ilegală a inspecţiei ITP pentru maşini cu probleme tehnice.

Potrivit unor surse locale, s-au făcut cercetări privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și constituire de grup infracțional organizat. Mai exact, anchetatorii cercetează modul în care unele mașini au obținut inspecția tehnică periodică fără a se prezenta în stațiile RAR.

Surse juridice au precizat că instituţia vizată este RAR Vaslui

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada 2020-2021. În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

DNA a precizat că procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, I.G.P.R – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui şi Argeş şi Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide