Ce amendă a luat firma de salubritate după valul de accidente provocat de substanța cu care a spălat carosabilul în București?

Autor: Elena Luchian 01 iul. 2020 Știri auto

Firma de salubritate care a spălat carosabilul cu o substanță care a transformat străzile din București în patinoar a fost amendată de către Brigada de Poliție Rutieră.

GALERIE FOTO

Amenda aplicată firmei de salubritate se ridică la 5000 de lei. Compania a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor OG 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, pe mai multe artere din sectorul 2 al Capitalei s-a format o peliculă glisantă, care a afectat starea de practicabilitate a părții carosabile, punând astfel în pericol siguranța participanților la trafic. Cercetările continuă în acest caz.

Șoferii au sunat la 112 după mai multe accidente înregistrate în București

Nu mai puțin de 21 de apeluri au fost efectuate astăzi la 112, pentru a declara accidente produse din cauza carosabilului alunecos. Un motociclist a fost rănit și transportat la spital după ce motocicleta sa a alunecat pe stradă. Polițiștii de la Brigada de Poliție Rutieră s-au deplasat în zonele cu risc și au dirijat circulația pentru a evita producerea unor alte incidente.

Zonele expuse riscului de accidente au fost Bulevardul Basarabia, Piața Obor, Piața Delfinului și Piața Muncii, dar au fost șoferi care au semnalat probleme similare și în alte sectoare. Și pietonii au avut probleme în a-și menține echilibrul la traversarea străzilor, iar cei care s-au deplasat în zonele afectate cu bicicletele sau trotinetele au povestit că au alunecat și ei.

Șoferii implicați în accidente cer să fie despăgubiți

Directorul firmei a declarat inițial că, așa cum se întâmplă de obicei, carosabilul a fost spălat doar cu apă de izvor. La solicitarea Primăriei Sectorului 2, acesta a menționat și folosirea unui detergent stradal.

Amenda aplicată firmei de salubritate nu îi mulțumește pe șoferii care au fost implicați astăzi în accidente în București. Aceștia vor să ceară despăgubiri pentru a-și repara mașinile avariate în tamponări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide