Atenție, șoferi! Val de accidente în București. Cu ce s-a stropit pe străzi?

Autor: David Andrei 30 iun. 2020 Știri auto

Atenție, șoferi! Circulați cu prudență! Bucureștiul s-a transformat astăzi în patinoar. Mai multe accidente au fost înregistrate în sectorul 2 și mai multe persoane au ajuns la spital. Reprezentanții firmei de salubritate care spală străzile Capitalei susțin că au folosit doar apă.

GALERIE FOTO

Mai multe accidente s-au produs astăzi în București, iar șoferii dau vina pe carosabilul extrem de alunecos. Zonele de risc sunt în sectorul 2 al Capitalei, dar sunt șoferi care au semnalat probleme similare în cartierul Rahova.

Tamponări au avut loc pe Șoseaua Vergului, la Piața Delfinului, în zona Piața Muncii și pe Bulevardul Basarabia. Cel puțin 10 mașini au fost implicate în accidentele care au avut loc astăzi în București, până la ora publicării acestui material. Un motociclist a fost accidentat după ce a pierdut controlul vehiculului pe carosabilul alunecos. Mai multe persoane au ajuns la spital.

Accidente Bucuresti carosabil alunecos (1) Paul Trandafir
Sursă: Paul Trandafir/Facebook

Șoferii au sunat la 112 și au cerut ajutorul autorităților. Mai multe echipaje de poliție și-au făcut apariția în zonele afectate și le-au făcut semn șoferilor să reducă viteza pentru a evita derapajul din cauza peliculei alunecoase formate pe carosabl. Polițiștii susțin că soluția care face mașinile să alunece a fost folosită pe mai multe străzi din București.

Mesaje de avertizare date de șoferi după ce Bucureștiul a devenit patinoar

Mai mulți șoferi au postat mesaje de avertizare pe rețelele de socialiare. “Intră ABS-ul la 10 km/h, este patinoar!”, scrie un conducător auto. Și pietonii se plâng că alunecă.

Un altul povestește: “M-am dus sanie, deși am cauciucuri noi!” În imaginile postate de șoferi se vede carosabilul închis la culoare din cauza substanței cu care a fost tratat.

Conducătorii auto susțin că pe carosabil a ajuns o soluție uleioasă. Gandul.ro scrie că aceasta a fost folosită pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Reprezentanții firmei de salubrizare care spală regulat străzile din București susțin că nu este vina lor. Aceștia spun că, pentru curățarea străzilor ar fi folosit doar apă de izvor de la 158 de metri adâncime.  “Apa nu avea cum sa transforme Bucurestiul in patinoar. Sunt probabil scurgeri dintr-un transport de combustibil dintr-o cisternă”, a declarat pentru Digi24, Teodor Conteanu, director Supercom.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide