Amendă uriașă pentru șoferul suedez care a șicanat un șofer de TIR din România

Autor: Elena Luchian 31 ian. 2021 Știri auto

Un șofer suedez care a șicanat un șofer de TIR din România în trafic a primit o amendă uriașă. Poliția din Suedia demonstrează astfel că nu tolerează comportamentul agresiv în trafic.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe un pasaj suprateran din Goteborg, în luna august a anului trecut. Un șofer aflat la volanul unui autoturism marca Volvo a frânat brusc în fața unui șofer de TIR din România. Șoferul de TIR a fost nevoit să frâneze pentru a nu lovi din spate autoturismul.

„Urma o porțiune de drum în lucru, iar în poziția în care mă aflam, îmi era imposibil să observ din timp mașinile ce veneau din dreapta mea. Drumul era în V, unghiurile moarte, vedeam mașinile doar în momentul în care mă depășeau, în oglinzi văd doar ce e paralel cu camionul! Mă bazam doar pe intuiția și înțelegerea celor care veneau că or să mă lase să intru, dar ce a urmat se poate vedea în videoclip, mai bine zis doar o parte. După ce o trecut de mine cel cu Volvo-ul, ce şi-o zis, stai că îți arăt eu ție. Și mi-o frânat în față. Am reușit cu greu să opresc la timp, am auzit cum marfa din container s-a ,,rearanjat”. Ok, no problem, mi-am zis în sinea mea”, a povestit șoferul român de TIR pe Trafictube.ro.

Cazul șoferului de TIR șicanat de un suedez a ajuns pe mâna poliției

Șoferul de TIR și-a sunat șeful și i-a povestit incidentul. Cazul a ajuns pe mâna poliției. Conducătorul auto aflat la volanul autoturismului a susținut că șoferul de TIR a tras de volan în direcția lui. “De ce a tras peste mine camionagiul, o vrut să mă omoare sigur, blab la bla”, povestește românul că le-ar fi spus suedezul polițiștilor.

Polițistul l-a contrazis însă: “Dar șoferul camionului nu a tras spre dumneavoastră niciun moment, a semnalizat din timp, iar dumneavoastră aţi avut viteză până în momentul când ați ajuns în dreptul camionului unde ați încetinit brusc, i-a spus polițistul (eu n-aveam cum să văd asta).”

Poliția suedeză a avut la dispoziție imaginile înregistrate de camerele video amplasate pe podul pe care a avut loc incidentul, dar și pe cele surprinse de camera de bord a șoferului român.

Imaginile au fost concludente. Suedezul a rămas fără permis pentru o perioadă de trei luni de zile. Mai mult, potrivit șoferului român, nordicul a fost amendat cu o sumă uriașă: 127.000 de coroane suedeze, echivalentul a aproximativ 12.500 de euro.

VIDEO:

 

https://www.youtube.com/watch?v=4xk_JbE2cZs&feature=emb_logo

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide