Amenzi de peste 825.000 de lei pentru șoferii care au oprit și au staționat neregulamentar în București

Autor: Promotor 18 iun. 2022 Știri auto
Amenzi de peste 825.000 de lei pentru șoferii care au oprit și au staționat neregulamentar în București

De la începutul anului, Poliția Locală a Municipiului București a aplicat peste 3.200 de amenzi şoferilor care au oprit şi staţionat neregulamentar. În total, au fost aplicate amenzi a căror valoare totală se ridică la peste 825.000 de lei.

În ce zone ale Capitalei au acționat polițiștii?

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB) au amendat 3.256 de șoferi care au oprit sau staționat neregulamentar. Agenții au aplicat amenzile pe unele dintre cele mai circulate artere ale Capitalei.

Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate pentru încălcarea regulilor de circulație referitoare la opriri și staționări se ridică la 825.848 de lei.

Polițiștii locali din cadrul DGPLCMB desfășoară acțiuni specifice pe artere importante din București. Printre acestea se numără Piața Eroii Revoluției, Splaiul Independenței, Șos. Pantelimon, B-dul Dimitrie Pompeiu, Șos. Colentina, str. Doamna Ghica sau B-dul Ion Mihalache.

Aceste zone au fost alese deoarece acolo se înregistrează ambuteiaje din cauza șoferilor indisciplinați. În ultima săptămână, pe aceste artere, agenții Poliției Locale București au depistat și sancționat 193 de șoferi. Aceștia și-au lăsat automobilele fix în zona de acțiune a indicatoarelor „Oprire/Staționare interzisă”. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 44.500 de lei.

Acțiunile polițiștilor locali îi vizează pe șoferii indisciplinați care opresc sau staționează neregulamentar pe calea de rulare a autobuzelor STB. De asemenea, vizați sunt și conducătorii auto care parchează în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau în curbe.

Acest lucru provoacă îngreunarea circulației rutiere, crește riscul producerii de accidente și creează disconfort participanților la trafic. În același timp, sunt perturbate graficul de sosire în stații a mijloacelor de transport ale STB.

DGPLCMB continuă seria de acțiuni de descurajare a indisciplinei rutiere și de responsabilizare a șoferilor cu privire la adoptarea unui comportament civilizat în trafic.

Sursa: PMB.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide