Amenzi pentru cei care nu folosesc scaunele speciale pentru copii

Autor: Cristian Agatie 10 oct. 2021 Știri auto

Polițiștii din București au aplicat amenzi pentru cei care nu folosesc scaunele speciale pentru copii, punându-i astfel pe cei mici în pericol. Acțiunea de control s-a soldat cu amenzi de zeci de mii de lei.

Intră în Galeria FOTO

Brigada Rutieră a Capitalei a desfășurat sâmbătă o acțiune de control pentru depistarea celor care nu poartă centura de siguranță și nu folosesc dispozitivele de retenție omologate (scaune speciale) pentru transportul copiilor. Totodată, polițiștii rutieri au acționat și cu aparatul radar pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

În numai câteva ore, polițiștii au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 45.000 de lei. Dintre acestea, 69 amenzi au fost pentru depășirea vitezei legale, 37 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 12 pentru folosirea telefonului mobil la volan și 16 pentru alte abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

În afară de amenzi, polițiștii au suspendat șase permise de conducere, dintre care patru pentru trecere pe roșu și două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. Alte trei certificate de înmatriculare au fost reținute pentru deficiențele tehnice constatate. De asemenea, polițiștii au oprit un șofer care conducea pe o stradă din sectorul 6 având permisul de conducere suspendat, ceea ce constituie infracțiune conform articolului 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

Amenzi pentru cei care nu folosesc scaunele speciale pentru copii. Acțiune amplă în București

Un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 fără a utiliza centura de siguranță. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 290 lei, iar ca măsură complementară au fost aplicate 2 puncte de penalizare.

Un bărbat în vârsta de 44 de ani a condus un autovehicul cu viteza de 99 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50km/h. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară au fost aplicate 6 puncte de penalizare.

Brigada Rutieră acționează permanent în   scopul diminuării nivelului de victimizare în rândul participanților la trafic prin accidente circulație și creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din municipiului București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide