Americanii de la Rivian vor demara livrările la noul SUV electric R1S în luna august

Autor: Mihai Morcovescu 12 iul. 2022 Știri auto

Producătorul american de vehicule electrice Rivian va demara livrările la noul SUV R1S în august sau în septembrie. Inițial, primele exemplare ar fi trebuit să jungă la clienți la jumătatea anului 2021, la scurt timp după R1T. Dar, în ambele cazuri, livrările au fost amânate din cauza problemelor apărute în lanțul de aprovizionare.

Oficialii companiei californiene au anunțat că a fost sporită capacitatea de producție la cele două modele. În trimestrul al doilea al acestui an a comercializat 4.467 de unități R1T, camionul cu emisii zero fiind, de altfel, singurul care a ajuns la clienți până acum.

Rivian a primit peste 90.000 de comenzi pentru R1T și R1S, însă nu a precizat câte dintre acestea sunt camionete și câte SUV-uri. Specialiștii din industrie sunt de părere că R1S are potențial mai mare decât R1T și, de aceea, Rivian a înregistrat mai multe cereri pentru SUV-ul său electric.

Noul Rivian R1S va ajunge în 2023 și în Europa

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În iunie, cei de la Rivian i-au anunțat pe cei care au comandat noul R1S că livrările au fost amânate. Unii clienți ar urma să intre în posesia mașinii în luna august, alții în septembrie. De asemenea, există clienți cărora nu li se va livra mașina înainte de octombrie și chiar decembrie, în funcție de versiune, culoare și dotări.

Rivian a livrat câteva exemplare R1S celor care rezervaseră mașina în decembrie anul trecut și la început de 2022. Dar, directorul executiv al Rivian, RJ Scaringe, a precizat că a fost vorba despre o ediție specială denumită „Launch Edition”. În schimb, primele unități R1S produse anul trecut au intrat în posesia oficialilor companiei.

Americanii speră să poată produce peste 25.000 de vehicule până la sfârșitul lui 2022, conform obiectivelor sale revizuite. Singura fabrică pe care producătorul de peste Ocean o deține în orașul Normal (statul Illinois) are o capacitate anuală de 150.000 de unități. Reprezentanții Rivian și-au propus să crească capacitatea de producție până la 200.000 de autovehicule până în 2023.

Noul R1S va ajunge și în Europa în cursul anului viitor. Rivian R1S este aceeași mașină cu R1T până la ușile din spate. Diferența o face, evident, partea posterioară, acolo unde SUV-ul electric a primit un al treilea rând de scaune, ceea ce face să poată găzdui până la șapte pasageri.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rivian


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide