George Soros a investit 2 miliarde de dolari în producătorul de vehicule electrice Rivian

Autor: Mihai Morcovescu 16 feb. 2022 Știri auto

Miliardarul George Soros a cumpărat aproape 20 de milioane de acţiuni ale startup-ului Rivian Automotive, în trimestrul încheiat pe 31 decembrie. Investiția vine la aproape 10 ani după ce investitorul american de origine maghiară cumpărase 1,9% din valoarea clubului de fotbal Manchester United.

Rivian nu a vândut în 2021 nici 1.000 de automobile

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cele 19.835.761 de acţiuni aveau o valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari la acea vreme. Acestea fac din Soros Fund Management printre cei mai importanţi investitori în compania californiană.

Investiția este cu atât mai neașteptată cu cât Rivian Automotive Inc (RIVN.O) nu a vândut nici 1.000 de „electrice” în 2021. Compania este deţinută în proporţie de 20% de Amazon.com. Gigantul lui Jeff Bezos ar urma să primească peste 100.000 de camioane electrice.

Rivian anunțase în decembrie anul trecut că producţia va fi mai mică „cu câteva sute de vehicule electrice”. Obiectivul fixat de americani era de 1.200 de vehicule cu zero emisii în 2021 ca urmare a constrângerilor lanţului de aprovizionare. Astfel oficialii companiei evidențiau dificultăţile de creştere a producţiei pentru a putea concura cu rivalii de la Tesla.

Acţiunile Rivian au scăzut la finele săptămânii trecute cu 9%, iar în ultimul an cu 43 de procente. Preţul acţiunilor este mai mic cu 67% comparativ cu maximul de 179,46 dolari pe unitate atins la 16 noiembrie 2021.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide