Rivian are mari bătăi de cap cu camioneta electrică R1T. Ce problemă gravă a descoperit un american? (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 26 iun. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile electrice Rivian comercializează una dintre cele mai performante camionete cu emisii zero de pe piață. R1T folosește o platformă specială care a permis integrarea a patru motoare electrice, care dezvoltă o putere totală de 765 CP și 1.120 Nm de cuplu. În ciuda performanțelor, noul pick-up prezintă grave probleme de siguranță, iar una dintre ele a fost semnalată zilele trecut de un vlogger de peste Ocean

Pedala de accelerație a unui Rivian R1T nou s-a rupt!

Compania californiană a fost înființată în 2009. Nouă ani mai târziu avea să dezvăluie primele sale modele cu emisii zero. Este vorba despre un SUV denumit R1S și un pick-up, botezat R1T.

Ambele au fost dezvăluite oficial în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din 2018. Ulterior, Rivian a anunțat că intenționează să dezvolte și modele de dimensiuni mai mici. Acestea vor fi destinate piețelor din Europa și din China.

Recent, Rivian a emis o primă rechemare pentru camionul său electric R1T. Motivul l-au reprezentat grave probleme de siguranță la 502 de modele. Concret, senzorii scaunelor frontale nu dezactivează airbag-ul atunci când un copil se află pe scaunul pasagerului din dreapta.

Acum, constructorul de peste Ocean revine astăzi în atenție. Dar, nu ca să anunțe lansarea unui nou model, ci din cauza unei noi probleme serioase pe care un vlogger american a semnalat-o la pick-up-ul cu emisii zero. Alex Guberman a dezvăluit pe canalul său de YouTube „E for Electric” că pedala de accelerație s-a rupt!

Prețuri de la 67.500 de dolari

Trebuie să spunem că este vorba despre un model nou, așa că nu poți da vina pe vârstă ori pe o utilizare necorespunzătoare. Pedala de accelerație s-a rupt fie din cauza unui defect de fabricație, fie din cauza unui defect de design. Ambele situații sugerează că multe exemplare ale camionetei electrice ar putea prezenta această problemă.

Vlogger-ul spune că nu a auzit despre un alt caz similar și speră ca acesta să fie un caz izolat. Însă, el este de părere că se impune clar demararea unei acțiuni de recall de către reprezentanții Rivian având în vedere gravitatea problemei. De asemenea, Guberman nu precizează în filmulețul de mai jos dacă proprietarul păgubit a contactat compania și, dacă a făcut-o, care a fost răspunsul acesteia.

Acesta povestește că pedala s-a rupt „după ce talpa de cauciuc a pantofului a rămas blocată sub pedală”. În același timp, proprietarul a spus că nu poate preciza cât de ușor a folosit pedala sau cât de mult a forțat-o.

Noul Rivian R1T are un preț de catalog de 67.500 de dolari (echivalentul a cca. 64.100 de euro)

Sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rivian


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide