Americanii vor o mașină construită în România – Ford Puma ST

Autor: Promotor 17 feb. 2021 Știri auto

Americanii visează la o mașină care se construiește în România. Este vorba despre cel mai puternic model produs vreodată în țara noastră, Ford Puma ST. CEO-ul companiei a anunțat că își dorește această mașină în SUA.

GALERIE FOTO

În Statele Unite, constructorul Ford a scos din gamă sedanurile și hatchback-urile, pentru a face loc SUV-urilor și pick-up-urilor. În ofertă, americanii au mai inclus un model care se construiește și la Craiova. Este vorba despre EcoSport, disponibil în SUA începând cu 2018. Modelul este însă, produs local.

Americanii susțin că modelul construit în România, Puma ST, ar revigora gama de SUV-uri. CEO-ul Ford, Jim Farley, a distribuit pe contul său de Twitter o postare publicată de Ford UK, cu o reclamă la Puma ST. “Aș vrea ca acest model să vină în America de Nord și pe alte piețe”, a scris Farley pe rețeaua de socializare.

CEO-ul a insistat, de-a lungul timpului, pentru introducerea unor modele mai accesibile în gama constructorului american. Acestea ar umple spațiul lăsat liber după dispariția sedanurilor și hatchback-urilor.

Potențialul unui model subcompact pe piața americană, acolo unde clienții preferă mașini cu alte proporții, rămâne însă, sub semnul întrebării.

Ce ar primi americanii odată cu Ford Puma ST, produs în România?

Ford Puma ST are același motor ca Ford Fiesta ST. Este vorba despre unitatea de 1,5 litri pe benzină, care dezvoltă 200 de cai putere și 320 Newtoni metru. Este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte.

De 6,7 secunde are nevoie Puma ST pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, în drumul său spre o viteză maximă limitată electronic la 220 km/h.

În țara noastră, această versiune are un preț de pornire de 29.250 de euro. Pentru versiunea entry-level în schimb, discuțiile încep de la 18.700 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide