Se bat americanii pe acest model. Ford a dublat producția

Autor: Elena Luchian 25 aug. 2021 Știri auto

Se bat americanii pe acest model. Astfel cei de la Ford sunt nevoiți să dubleze producția. Este modelul pe care l-a testat și președintele Statelor Unite, Joe Biden.

GALERIE FOTO

Ford a lansat F-150 Lighting și nu face față cererii. În primele 12 ore de la prezentarea oficială, compania a înregistrat nu mai puțin de 20.000 de rezervări. În 48 dde ore, numărul lor a ajuns la 44.500. Trei săptămâni mai târziu, peste 100.000 de clienți americani își trecuseră numele pe lista de așteptare.

Cei de la Ford se văd astfel nevoiți să dubleze producția. Constructorul american intenționează să ajungă la un volum de până la 80.000 de unități în 2024. Inițial, obiectivul era de 40.000 de unități, scrie Reuters, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Pentru a face față cererii uriașe, compania este nevoită să facă investiții pe măsură. Ford a alocat 850 de milioane de dolari în vederea creșterii producției. Anul viitor, Ford va produce 15.000 de unități F-150 Lighting și alte 55.000 de unități în 2023. Constructorul estimează o producție anuală de 160.000 de unități odată cu lansarea celei de-a doua generații, programată să-și facă apariția la finalul anului 2025.

Acest model Ford a determinat o creștere la bursă

Pe fondul interesului uriaș arătat pentru F-150 Lighting, valoarea acțiunilor Ford a crescut, la începutul acestei săptămâni, cu 1,3%.

Înainte de lansarea pick-up-ului electric, specialiștii din domeniu erau sceptici. Nu credeau că atât de mulți americani vor fi dispuși să renunțe la motoarele lor cu cilindree mare pentru a achiziționa un pick-up cu emisii zero.

În luna mai a acestui an, Ford a anunțat că va investi pest 30 de miliarde de dolari în electrificare. Lansarea unui pick-up cu propulsie electrică pare pasul corect. Tesla, Rivian și Hummer au prezentat modelele lor cu benă și motoare electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide