Chiar este Rivian R1T rival pentru Tesla Cybertruck? Cât costă noul pick-up electric?

Autor: Elena Luchian 12 nov. 2020 Știri auto

Rivian R1T s-a anunțat drept rival pentru Tesla Cybertruck. Trebuia să fie războiul pick-up-urilor americane electrice. Dar prețul anunțat de Rivian pentru modelul său pune capăt războiului.

GALERIE FOTO

Rivian a deschis lista de pre-comenzi pentru R1T, un veritabil EAV (Electric Adventure Vehicle). Dar prețurile mari i-ar putea pune pe fugă pe cei care ar fi vrut să achiziționeze modelul care îi face concurență lui Cybertruck de la Tesla.

Prețul de pornire este de 75.000 de dolari. Pentru Tesla Cybertruck, discuțiile încep de la 39.900 de euro. Este adevărat că modelul propus de Rivian are patru motoare electrice, câte două pe fiecare dintre punți. Acestea dezvoltă împreună 765 de cai putere și un cuplu de 1.120 Nm. Versiunea entry-level va primi va avea o capacitate totală de 135 kWh, care îi vor asigura o autonomie de 480 de kilometri. Vârful de gamă va avea bateria mai mare, de 180 kWh, pentru o autonomie de peste 640 de kilometri.

În timp ce Cybertruck se poate rezerva pentru un depozit de 100 de dolari, cei care vor un R1T trebuie să plătească 1.000 de dolari pentru a-l rezerva.

Tesla Cybertruck are două avantaje față de Rivian R1T

Rivian R1T ar trebui să fie rival pentru Tesla Cybertruck Tri Motor AWD cu trei motoare electrice și tracțiune integrală. Această versiune are o baterie care îi asigură o autonomie de până la 800 de kilometri (deci mult mai mare decât ceea ce promite R1T). Cybertruck în versiune de top pornește de la 69.900 de dolari.

Primii clienți își vor primi pick-up-ul electric începând cu luna august a anului viitor. Primele unități au intrat deja pe linia de asamblare într-o uzină din statul american Illinois, care le-a aparținut în trecut constructorilor Chrysler și Mitsubishi.

Americanii vor trimite pe șosele și noul SUV R1S, tot cu propulsie electrică. Acesta va avea un preț de pornire de 77.500 e dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide