Android Auto va face viața mai ușoară șoferilor. Cum ajută noua integrare a inteligenței artificiale? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 ian. 2024 Știri auto

Inteligența Artificială va fi integrată în Android Auto, funcție ce va ajuta șoferii să se concentreze mai mult pe șofat, ci nu pe cititul mesajelor primite.

Scrierea de mesaje, ba chiar și vorbitul la telefon, pot reprezenta distrageri atunci când suntem la volan. Tocmai pentru a reduce interacțiunea pe care o avem cu telefonul mobil în timp ce ne aflăm la volanul mașinii, Google integrează inteligența artificială în serviciul Android Auto. Noua versiune a sistemului va putea sumariza mesajele pe care le primim și va putea răspunde la acestea.

Actualizările au fost anunțate în urma dezvăluirii noii serii de telefoane Samsung Galaxy S24, unul dintre cele mai importante telefoane care utilizează sistemul de operare Android. Google susține că noile sale funcții AI vor face mai sigură operarea unui telefon în timpul conducerii unui automobil. Astfel, atunci când veți primi un mesaj foarte lung sau foarte multe mesaje într-o conversație de grup, inteligența artificială va putea face un rezumat al mesajelor primite sau chiar să răspundă la acestea.

Android Auto primește o actualizare cu inteligență artificială integrată

Se pare că noua funcție se va folosi de Google Assistant pentru a dicta conținutul mesajului, pentru a nu distrage șoferii de la drum punându-i să citească rezumatul mesajelor. În plus, Android Auto va oferi utilizatorilor și sugestii pentru răspunsuri la mesajele primite, pentru a face răspunsul la acestea mai rapid și mai ușor. De asemenea, poate fi nevoie de lucruri, cum ar fi datele de pe Google Maps, pentru a-i spune persoanei căreia îi trimiți mesaje când vei ajunge la destinație dacă, să zicem, conduci până la locul de întâlnire.

Rămâne de văzut cât de simplă va fi noua funcție implementată de Google, dar merită să le reamintim șoferilor că până  și interacțiunea cu ecranul lor de infotainment pentru o perioadă scurtă de timp poate fi o sursă de distragere și se poate dovedi a fi periculoasă atunci când călătoriți rapid.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide