Angajați ai RAR Brașov, suspectați că ar fi luat mită. 500 de mașini au primit avize fără să treacă inspecția tehnică

Autor: Daniel Samoilă 19 dec. 2021 Știri auto
Angajați ai RAR Brașov, suspectați că ar fi luat mită. 500 de mașini au primit avize fără să treacă inspecția tehnică

Mai mulți angajați ai Registrului Auto Român (RAR) din Brașov sunt suspectați că ar fi primit mită de la șoferi, pentru ca mașinilor lor să primească avize fără să mai treacă inspecția tehnică.

Acest lucru s-ar fi întâmplat în perioada iulie-decembrie. Aproximativ 500 de mașini au obținut avizul de inspecție tehnică deși nu se îndeplineau condițiile.

Conform Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov fac deja cercetări în acest dosar și au fost audiate mai multe persoane, zece dintre acestea fiind deja reținute.

Mai mulți angajați de la RAR Brașov luau mită de la șoferi

Acest dosar penal a fost inițiat în urma unor sesizări ale DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov. Cercetările efectuate până acum arată că mai mulți angajați ai RAR Brașov ar fi luat mită prin intermediari pentru a permite trecerea inspecţiei tehnice a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile tehnice pentru a circula pe drumurile publice, scrie news.ro.

Luni, 13 decembrie, au avut loc nu mai puțin de 23 de percheziții. Apoi au fost duse la audieri mai multe persoane, printre care funcționari publici și intermediari. Zece persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

„Cercetările vizează perioada iulie-decembrie 2021, în care există suspiciunea că aproximativ 500 de autoturisme au obţinut avizul de inspecţie tehnică periodică, fără îndeplinirea condiţiile tehnice impuse de lege”, au anunțat cei de la DGA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide