Angajații Tesla din Germania ignoră ultimatumul dat de Elon Musk

Autor: Mihai Morcovescu 04 iun. 2022 Știri auto
Angajații Tesla din Germania ignoră ultimatumul dat de Elon Musk

Zilele trecute, Elon Musk i-a somat pe angajații Tesla să se întoarcă la birouri, în caz contrar aceștia fiind nevoiți să-și dea demisia. Acest ultimatum, care a fost transmis printr-un document intern, nu a fost deloc bine primit la fabrica deținută de compania californiană în Germania.

Lucrătorii de la fabrica Tesla din Berlin au sprijinul sindicatelor

„Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru un minimum (și spun minimum) de 40 de ore pe săptămână. În caz contrar, va trebui să părăsească Tesla”, spunea Elon Musk în memoriul trimis pe e-mail tuturor angajaților.

Mesajul CEO-ului Tesla nu a fost primit prea bine la Berlin. Sindicatul IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen a declarat că îi va sprijini pe toți cei 4.000 de angajați ai noii fabrici Tesla.

„Oricine poate să nu fie de acord cu asemenea revendicări unilaterale. Dacă dorește să le confrunte are puterea sindicatelor în spatele lor, conform legii”, a precizat sindicatul IG Metall într-un comunicat oficial citat de Reuters.

Lucrătorii fabricii din capitala germană au ales în luna februarie un prim consiliu al muncitorilor. Sindicatul este format din 19 persoane. Uzina berlineză se deosebește de restul fabricilor Tesla din SUA și din alte țări, lipsite de reprezentare sindicală. Elon Musk însuși s-a opus sindicalizării angajaților Tesla.

În prezent, în Germania nu există o lege care să apere drepturile muncitorilor de a lucra de la distanță. Ministerul Muncii din această țară lucrează la un set de reglementări care să sporească flexibilitatea pentru muncitori. Mulți angajatori, printre care și producători auto, au adoptat deja modele de muncă hibrid. Acestea le-au menținut și după ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Elon Musk este un vizionar în domeniul electrificării sectorului auto. Cel mai bogat om al planetei, cu avere estimată la peste 224 de miliarde de dolari, nu privește cu ochi buni aceste companii.

„Există companii care nu cer angajaților să revină la birouri cu program full. Dar, când s-a întâmplat ultima dată să livreze un produs nou grozav? A trecut ceva timp”, a scris el într-un e-mail.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide