Elon Musk le-a dat ultimatum angajaților săi: „Vă întoarceți la muncă sau părăsiți compania”

Autor: Mihai Morcovescu 03 iun. 2022 Știri auto
Elon Musk le-a dat ultimatum angajaților săi: „Vă întoarceți la muncă sau părăsiți compania”

Șeful Tesla, Elon Musk, le-a cerut angajaților să se întoarcă la birou, în caz contrar aceștia urmând să-și dea demisia. Ultimatumul dat de miliardarul american reiese dintr-un memoriu trimis pe e-mail către întreg personalul Tesla, document care a devenit viral pe rețelele de socializare.

Elon Musk nu este un fan al muncii de la distanță

„Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru un minimum (și spun minimum) de 40 de ore pe săptămână. În caz contrar, va trebui să părăsească Tesla”, se arată în documentul semnat de Musk și citat de Reuters. Sursa citată nu a putut verifica pentru moment autenticitatea memoriului. Reprezentanții Tesla nu au oferit nici o reacție despre această situație.

Elon Musk nu a putut fi contactat pentru a face comentarii. El a oferit, însă, un răspuns pe contul personal de Twitter. El a spus că angajații care nu se vor se întoarce la birou „ar trebui să pretindă că lucrează în altă parte”. Puțină lume știe că Musk nu este un fan al lucrului de la distanță.

Boss-ul Tesla a mai precizat că „va examina și aproba” toate situațiile în care angajații nu vor întruni numărul minim de ore de lucru. Este cazul celor care vor avea motive legitime.

Twitter ar putea recurge definitiv la lucrul de acasă cu normă întreagă

Tesla este ultima companie importantă care impune revenirea angajaților la birouri după pandemia de Covid-19. În schimb, alți mari angajatori au optat pentru munca de la distanță pe termen nedefinit sau pentru un sistem hibrid.

Alții, însă, între care și Google, mizează pe interacțiunea dintre angajații Aceștia spun că este cea mai bună soluție după ce le-a impus lucrătorilor în vara lui 2021 să se vaccineze anti-Covid pentru a-și păstra locul de muncă.

Pe de altă parte, directorul general Twitter, Parag Agrawal, a anunțat în luna martie că birourile Twitter se vor redeschide. Cu toate acestea, angajații ar putea să lucreze în continuare de acasă dacă aceștia vor dori acest lucru.

„Oriunde vă simțiți cel mai productiv și creativ este locul unde veți lucra. Și asta include lucrul de acasă cu normă întreagă pentru totdeauna”, a scris Agrawal într-un „tweet” din urmă cu trei luni. Este de așteptată o reacție a lui Elon Musk, cel care, după cum se știe, a cumpărat recent Twitter.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide