Aniversare la Polestar: 100.000 de exemplare Polestar 2 în China

Autor: Adrian Somai 24 nov. 2022 Știri auto

Polestar a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că a produs 100.000 de exemplare ale sedanului electric Polestar 2 în cadrul uzinei din Luqiao, China. Această bornă de producție a fost atinsă după doi ani și jumătate de la începerea oficială a producției.

Producția modelului Polestar 2 în cadrul uzinei Luqiao din China a debutat în primăvara anului 2020, toamna acestui an aducând atingerea pragului de 100.000 de exemplare ieșite de pe porțile fabricii. Exemplarul aniversar a fost vândut unui client din Irlanda, iar cei de la Polestar au decis să personalizeze mașina prin intermediul unor abțibilduri speciale pentru uși.

“Este o realizare importantă pentru noi având în vedere că am lansat Polestar 2 chiar în timpul pandemiei de coronavirus. Vreau să le multimesc echipei și tuturor clienților noștri care ni s-au alăturat în această călătorie interesantă”, a transmis Thomas Ingenlath cu această ocazie.

Cererea pentru modelul constructorului suedez rămâne în continuare la cote înalte, oficialii Polestar fiind pregătiți pentru livrarea unui număr și mai mare de exemplare în perioada următoare. La această oră, Polestar 2 este disponibil pe nu mai puțin de 27 de piețe din Europa, America de Nord, China și Asia – Pacific.

Clienții au la dispoziție trei configurații

Polestar 2 este oferit în trei configurații diferite din punct de vedere tehnic. Cea mai accesibilă versiune este echipată cu un singur motor electric, capabil să dezvolte 231 de cai putere. Autonomia în acest caz este de 473 de kilometri. Versiunea Long Range este echipată cu aceeași unitate de motorizare, însă are o autonomie ceva mai mare, de 540 de kilometri. În cele din urmă, cea mai puternică versiune este echipată cu două propulsoare electrice, capabile să livreze împreună 408 cai putere. În cazul acesteia, autonomia este de 481 de kilometri.

În plus, modelul cu zero emisii al celor de la Polestar a primit constant îmbunătățiri începând cu vara lui 2020, atunci când au fost livrate primele exemplare. Grație update-urilor software over-the-air (OTA), Polestar 2 a primit o serie întreagă de upgrade-uri importante.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide