Polestar a publicat noi informații despre viitoarele modele electrice pe care le va lansa până în 2024

Autor: Mihai Morcovescu 17 iun. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile electrice Polestar a dat publicității noi informații despre viitoarele sale modele Polestar 3, 4 și 5. Acestea își vor face debutul în ordinea „numerelor de pe tricou”, adică a denumirii. Primul dintre acestea va fi lansat în cursul lunii octombrie a anului curent.

Primul model va fi lansat în octombrie 2022

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Brandul deținut de Volvo și de chinezii de la Geely se extinde foarte rapid și se pregătește să lanseze trei modele noi în următorii doi ani. Scandinavii au publicat o imagine-teaser cu părțile posterioare ale celor trei mașini. Pentru Polestar 4 (modelul acoperit cu prelată) este prima apariție. În fotografie mai apare și actualul Polestar 2 (primul din stânga).

Primul dintre cele modele care va fi lansat este Polestar 3. SUV-ul cu emisii zero va debuta în luna octombrie în versiuni cu unul și cu două motoare electrice. De asemenea, mașina va folosi aceeași arhitectură cu cea de-a treia generație Volvo XC90, însă va fi mai scumpă și mai luxoasă.

În imagine se remarcă stopurile LED, care sunt conectate printr-o bandă iluminată. De asemenea, se poate distinge linia plonjată a pavilionului către partea din spate a mașinii, precum și un difuzor poziționat sub bara de protecție.

În plus, conform primelor estimări, bateria va oferi o autonomie de 600 de kilometri în ciclu WLTP. Noul model al suedezilor va fi produs în China și SUA și va concura cu noile Porsche Macan și Audi Q6 e-tron.

În fotografia de grup a fost inclus în premieră și Polestar 4. Deși este dezvoltat pe aceeași platformă ca Polestar 3, viitorul SUV-ul coupe va fi mai mic ca gabarit. Detaliile de design sunt ascunse sub această prelată, însă se pot distinge stopurile LED și banda iluminată care le unește. Acest model va fi lansat în cursul anului 2023.

Al treilea model, Polestar 5, este un Gran Tourer cu 4 uși, care va fi mai mare decât actualul Polestar 2. Acesta va prelua o serie de detalii estetice de la conceptul Precept din 2020. Excepție vor face ușile spate, care au un sistem de deschidere convențional comparativ cu cele cu deschidere inversă ale concept-car-ului.

Despre acest model mai știm că va fi lansat în 2024 și îi va avea ca rivali direcți pe Tesla Model S și Porsche Taycan. Un prototip Polestar 5 va fi prezentat în cadrul Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie (23-26 iunie).

Sursa: Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide