Ansamblurile de iluminare de pe DN1 au fost furate după o săptămână de la instalare

Autor: Marius Vișan 04 feb. 2022 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat pe Facebook că ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 au fost furate. S-a întâmplat la mai puțin de o săptămână de când au fost montate. DRDP Brașov a depus plângere penală, însă compania recunoaște că autorii vor fi greu de identificat.

„Din păcate ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 nu au rezistat nici o săptămână. S-au furat modulele de alimentare (compuse din baterii și panouri solare) de pe 4 astfel de insule între Brașov și limita cu județul Sibiu. DRDP Brașov a depus plângere penală în acest caz dar autorii vor fi foarte greu de identificat.

Tocmai din acest motiv vă rugăm să ne ajutați cu orice fel de informație despre ce s-a întâmplat sau cine ar fi putut să comită fapta. Semnalizarea din zona insulelor de calmare este un element important de siguranța circulației iar deteriorarea ei poate duce la pierderea de vieți omenești”, scrie Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe rețeaua de socializare.

CNAIR anunța, la mijlocul lunii ianuarie, că a montat semnalizarea luminoasă în 28 de intersecții și insule de calmare de pe DN1, DN14, DN12, DN13A și DN12A.

„Vă reamintim că insulele de calmare sunt proiectate în așa fel încât să oblige conducătorii auto să reducă viteza la intrarea în localități sau în apropierea intersecțiilor prin inducerea unei senzații de disconfort”, se arată în mesajul CNAIR.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide