Anul viitor Jaguar lansează F-TYPE Ediție 60 Aniversară – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 09 dec. 2020 Știri auto

În 2021 Jaguar marchează a 60-a aniversare a mașinii sport E-type introducând o nouă ediție limitată F-TYPE aniversară.

Specificațiile aniversare includ vopseaua Sherwood Green, o culoare originală pentru Jaguar E-type, care nu a mai fost folosită din anii ´60, precum și tapițeria interioară de piele în două tonuri – Caraway și Ebony Windsor – care în mod normal nu este disponibilă pentru modelul F-TYPE.

VIDEO

Noul model în ediție limitată beneficiază de o consolă unică finisată în aluminiu inspirată de carcasa oglinzii retrovizoare a modelului E-type, logo-ul aniversar de 60 de ani al modelului E-type ștanțat pe tetierele scaunelor Performance și o emblemă E-type 60 care apare și pe mașinile de colecție E-type anunțate de Jaguar Classic la începutul acestui an. Pragurile aniversare, plăcuța aniversară și covorașele cu finisaj Caraway reprezintă elemente de detaliu.

Mașinile din Ediția F-TYPE 60 Aniversară sunt disponibile în variantele coupe și decapotabile cu jante exclusive din aliaj forjate de 20 de inch Gloss Black cu finisaj Diamond Turned, accente exterioare Gloss Black și cromate și etriere de frână negre.

Doar 60 de exemplare din aceste mașini sport vor fi disponibile pentru vânzare la nivel global

Lansat în decembrie 2019, noul F-TYPE R – care constituie baza noului F-TYPE Ediție 60 Aniversară – are tracțiune integrală și este dotat cu suspesie revizuită, bare de protectie in cazul răsturnării și suspensie pe spate care oferă sportivitate amplificată. Puterea este dată de motorul Jaguar 575 CP supraalimentat V8, care dezvoltă un cuplu de 700 Nm cu o putere excepțională în orice condiții. Performanța este impresionantă: accelerația de la 0 la 100 km/h se produce în doar 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 300 km/h.

Jaguar F-TYPE oferă o suită de tehnologii avansate precum un panou de bord de 12,3 inch, de înaltă definiție, sistem Infotainment Touch Pro și echipare standard cu Apple Car Play.

Fiecare mașină din Ediția 60 Aniversară este construită la unitatea de producție Jaguar de la Castle Bromwich din Marea Britanie și finisată de echipa de Vehicule Speciale de la Warwickshire.

Intră în Galeria Foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: JLR


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide