Noile Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake au primit îmbunătățiri consistente

Autor: Marius Vișan 06 oct. 2020 Știri auto

Noile Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake aduc noi îmbunătățiri în aproape toate capitolele: design exterior, interior realizat din materiale luxoase, motoare puternice și tehnologii moderne.

În partea din față se remarcă bară nouă, cu prize de aer mai mari și mai coborâte, care conferă o atitudine dominantă. Această impresie este accentuată de grila față mai lată, cu design de tip fagure.
Farurile cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu “J” sunt disponibile opțional cu tehnologie Pixel LED.
În spate, designul îmbunătățit include o bară mai lată și mască spate în culoarea caroseriei, care lasă impresia unei gărzi la sol mai reduse.

Noul XF are la bază arhitectura electronică avansată Jaguar, denumită EVA 2.0, compatibilă cu o serie de tehnologii noi, pentru ca vehiculul să fie întotdeauna conectat și actualizat.

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Există finisaje naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu. Scaunele noi dispun de perne mai late, funcții de masaj inedite și o acoperire mai mare a zonelor încălzite și ventilate.

Motoare avansate și eficiente

Noile Jaguar XF și XF Sportbrake sunt propulsate de o gamă modernă de motorizări diesel și pe benzină, cea diesel fiind de tip Mild Hybrid (MHEV). Noul XF este disponibil numai cu transmisii automate cu 8 trepte, tracțiune spate sau integrală și următoarele variante de motorizare:

Pentru clienții care vor un motor Diesel există o unitate cu 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV 204 CP, transmisie automată cu 8 trepte, RWD/AWD, pe când, cei care preferă benzina, au la dispoziție două unități:
• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 250 CP, transmisie automată cu 8 trepte, RWD
• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 300 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Jaguar XF dispune de ultima generație de tehnologie de asistență pentru șofer

Aceasta include avertizarea pasagerilor atunci când părăsesc vehiculul, de apropierea unui alt vehicul sau un biciclist. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră menține în mod automat o anumită distanță până la vehiculul din față.

Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D Jaguar asigură funcții 3D avansate și detalii și opțiuni suplimentare de vizualizare în timp real, în timpul manevrării vehiculului.

Clienții pot selecta între nivelurile de echipare S, SE și HSE, toate disponibile în versiunea R-Dynamic. Opțional, pentru toate versiunile poate fi comandat pachetul exterior Black.

Intră în Galeria Foto

Noile Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake
Noile Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: JLR


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide