Apare un sens giratoriu pe DN1, într-o zonă în care au loc foarte multe accidente

Autor: Elena Luchian 24 nov. 2020 Știri auto

Apare un sens giratoriu pe DN1, într-o zonă în care au loc aproape săptămânal accidente. Cu ce inconveniente s-au confruntat șoferii care au trecut pe acolo zilele acestea?

GALERIE FOTO

Va fi construit un sens giratoriu la intersecția DJ 101B cu Drumul Național 1 (E60). Lucrările au demarat în urmă cu o săptămână. Acestea au fost însă, întrerupte la scurt timp de la debut. În acest timp, s-a lucrat la dezafectarea stâlpului ce asigură iluminatul în intersecție.

Noul sens giratoriu este însă, o soluție temporară aleasă de Compania Națională e Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acesta va funcționa în variantă provizorie pentru o perioadă de testare și monitorizare a traficului de 30 de zile. Ulterior, își va face apariția acolo un sens giratoriu definitiv, inclus și în proiectul de realizare a viitorului pasajul rutier.

În zona intersecției din zona DN-1 km 27 + 500 – DJ 101B (Vlădiceasca) se va construi un pasaj subteran care îi va ajuta pe cei care vor să ajungă în DN-1 din DJ 101B. Primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, a solicitat ajutorul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru a implementa această soluție.

Un sens giratoriu pe DN1, într-o intersecție foarte periculoasă

În prezent, conducătorii auto care ies dinspre Snagov, Ghermănești, Ciofliceni sau Vlădiceasca pentru a ajunge pe sensul de mers către București sunt obligați să vireze la stânga. Intersecția este extrem de periculoasă, având în vedere că cei care circulă pe drumul cu prioritate se deplasează cu viteză. Pentru că se află în dreptul unui centru comercial, aceasta este și foarte aglomerată. Numeroase accidente au loc în zonă.

”Având în vedere numărul crescut de accidente care a impus amenajarea respectivei intersecții, suntem în măsură să vă comunicăm că soluția prinsă în proiectul de modernizare prevede realizarea unui pasaj rutier. Această investiție va face parte din lista de proiecte de siguranță cofinanțate de Banca Europeană de Investiții”, a anunțat primarul comunei Snagov, Mihai Anghel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide