BMW va livra temporar mașini fără Apple CarPlay și Android Auto

Autor: Mihai Morcovescu 15 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW a anunțat că va livra temporar unele dintre modele fără Apple CarPlay și Android Auto. Măsura vizează anumite piețe de desfacere și vine pe fondul crizei globale de cipuri. Aceste funcții vor putea fi instalate ulterior printr-un update „over-the-air”.

Măsura afectează doar anumite piețe din Europa și din SUA

Începând din anul 2019, aproape fiecare model BMW a oferit suport complet Apple CarPlay și Android Auto. Mai nou, însă, unii dintre clienți au constatat că noul lor BMW nu mai acceptă cele două servicii de conectivitate pentru smartphone-uri.

Este vorba despre modelele comandate cu codul 6P1 în denumirea lor. De asemenea, acestea vor pierde pentru o perioadă de timp și capacitatea de conexiune Wi-Fi. Cu toate acestea, va exista o soluție relativ ușoară.

Explicația vine din faptul că, pentru a putea livra mașinile la timp, BMW și-a schimbat furnizorii de semiconductori. Această decizie a fot luată pentru ca germanii să-și consolideze lanțul de aprovizionare pe termen lung.

Astfel, au fost folosite cip-uri care încă nu au încă un software adecvat pentru utilizarea Apple CarPlay și Android Auto, se arată într-un raport citat de Carbuzz.

De aceea, BMW a decis să livreze temporar unele modele fără cele două servicii. Acestea vor putea fi instalate prin intermediul unui update „over-the-air” până cel târziu la sfârșitul lunii iunie. Afectate sunt modelele destinate piețelor din Franța, Italia sau SUA.

Cei de la BMW nu se află pentru prima dată într-o astfel de situație. Din cauza penuriei de semiconductori, anul trecut în noiembrie, oficialii bavarezi au fost nevoiți să elimine sistemul „Head-Up Display” din ofertă pe mai multe modele disponibile la vânzare în Germania.

Sursa: Carbuzz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide