Apple îşi pregăteşte intrarea pe piaţa auto. Gigantul american lucrează la un model revoluţionar – VIDEO

Autor: Gandul.info acum 4 ani Știri auto
Apple îşi pregăteşte intrarea pe piaţa auto. Gigantul american lucrează la un model revoluţionar – VIDEO

Ambiţiosul proiect, care va aduce la bordul maşinii inovaţii tehnologice de ultimă oră din domeniul inteligenţei artificiale, este proiectat cu targetul de a dubla cifrele Apple de la un trillion la două trilioane de dolari, scrie appleinsider.com.

VIDEO

Eforturile Apple de a lansa pe piaţă un autovehicul complet autonom sunt oarecum un secret deschis în lumea tehnologiei. Zvonurile privind „maşina Apple” au început să prolifereze din 2014, când se preconiza că modelul va fi lansat în 2019, însă gigantul american a crescut miza şi a dorit mai mult în materie de tehnologie la bordul maşinii. Astfel, lansarea a fost amânată pentru 2023 – 2025.

Ca parte a proiectului care pare să fi evoluat constant în ultimii ani, Apple a căutat parteneriate cu producătorii de automobile, cum ar fi BMW, Mercedes-Benz, Nissan, McLaren, Magna Steyr şi BYD Auto din China, dar negocierile au eşuat din cauza unor dezacorduri contractuale, scrie appleinsider.com. Printre întrebările pe care le-au dezbătut experţii Apple au fost „cine deţine experienţa” şi cine va colecta şi procesa datele despre şofer obţinute de la sistemele informatice de la bord. La un moment dat, proiectul a atras peste 1.000 de angajaţi, cu specialişti în hardware auto pentru software de navigaţie, care s-au concentrat pe o regândire completă a automobilului.

Cert este că echipa internă a proiectului a suferit schimbări majore în ultimele luni. Un fost angajat, Xiaolang Zhang, a fost arestat luna trecută, fiind acuzat de furtul de secrete comerciale după ce a părăsit proiectul. Doug Field, care a supravegheat producţia modelului Tesla 3, a revenit în această lună pe Apple, pentru a coordona proiectul alături de Bob Mansfield.

 

 
Comentarii
Inchide