Mustang Mach-E cu numărul 150.000 a ieșit de pe linia de asamblare

Autor: Andreea Ditcov 05 dec. 2022 Știri auto

Modelul Mustang Mach-E de la Ford continuă să câștige din ce în ce mai mulți admiratori. Producătorul auto a anunțat astăzi că a scos al 150.000-lea SUV complet electric de pe linia de producție și este gata de vânzare. Mach-E este acum disponibil pe 37 de piețe din întreaga lume, deoarece Ford accelerează producția de vehicule electrice pentru a-și atinge obiectivul de 2 milioane de unități până în 2026. Mustang Mach-E a fost lansat în 2019, când Ford a făcut un pas mare pentru a îndrepta compania către vehicule cu emisii zero.

Până la sfârșitul anului 2020, Mustang Mach-E de la Ford a fost unul dintre cele mai așteptate lansări ale producătorului auto, punând bazele unei noi generații de vehicule, scrie electrek.co. Mustangul electric al Ford a devenit de atunci unul dintre cele mai bine vândute vehicule electrice în SUA și la nivel global.

Mustangul electric cu numărul 150.000 este gata să ajungă în showroom

SUV-ul compact Mustang are mai multe opțiuni de echipare din care se poate alege, cu o autonomie de 500 de kilometri și o ediție GT Performance (de 480 CP) pentru cei care doresc un pic mai mult de la mașina lor.

Cererea puternică pentru Mach-E a propulsat Ford pe locul al doilea la categoria cel mai bine vândut brand de vehicule electrice, după actualul lider Tesla. Numai în SUA au fost vândute până în octombrie 2022 peste 31.000 de Mustang Mach-E, iar vânzările continuă să crească.

Compania a atins în prezent un prag important în obiectivul său de a livra două milioane de vehicule electrice anual până în 2026. Într-un comunicat de presă, Ford a dezvăluit că al 150.000-lea Mustang Mach-E a fost produs și este pregătit să ajungă la client. Pentru a continua performanța, Ford își propune o producție de 270.000 de unități ca parte a strategiei sale de a atinge o rată de rulare de 600.000 de vehicule electrice până la sfârșitul lui 2023 și două milioane până în 2026.

Majoritatea șoferilor de Mustang Mach-E se află în SUA

Peste 80% dintre șoferii Mustang Mach-E se află în SUA, iar datele arată că Mustang electric ajută la tranziția către transportul durabil.

Mach-E este acum disponibil în 37 de locații de pe glob, în creștere de la 22 la lansare. Câteva dintre cele mai recente piețe sunt Brazilia, Argentina și Noua Zeelandă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide