Aptera este cea mai ciudată mașină electrică a lumii. Are trei roți și o autonomie uluitoare

Autor: Elena Luchian 08 dec. 2020 Știri auto

Aptera 3 este cea mai ciudată mașină electrică a lumii. Are trei roți și o autonomie uluitoare. Producătorul tocmai a făcut publice specificațiile tehnice.

GALERIE FOTO

Aptera 3 este o ciudățenie a industriei. Vehiculul bizar, în privința căruia avem dubii că se poate numi “mașină”, are trei roți. Două sunt dispuse în față, iar una în spate.

Modelul are un coeficient aerodinamic mai mic decât hypercar-urile, de numai 0,13. Versiunea de top va primi o baterie cu o capacitate de 100 kWh, care va face vehiculul capabil să ruleze până la 1.600 de kilometri între două încărcări. Aptera 3 devine astfel cea mai eficientă… mașină electrică a lumii. Contribuie la autonomia impresionantă un set de panouri solare montate pe acoperiș, care pot adaugă 64 de kilometri la distanța parcursă. Acest lucru se întâmplă însă, doar în zilele însorite. Pentru încă 38,8 kilometri în plus, clienții pot comanda contra cost panouri solare pe capotă și pe capacul portbagajului.

Vor fi disponibile și versiuni cu autonomii mai… pământene. Versiunea entry-level va veni cu o baterie de 25 kWh pentru o autonomie de 402 kilometri. Aptera 3 cu bateria de 40 kWh va putea călători până la 644 kilometri cu un plin de baterie, iar vehiculul cu baterie de 60 kWh va putea parcurge până la 966 kilometri.

 

Aptera 3 masina electrica ciudata (4)

GALERIE FOTO

Constructorul păstrează misterul în privința performanțelor. Dar dezvăluie că modelul cu tracțiune față accelerează de la 0 la 60 mph (96 km/h) în 5,5 secunde. Aptera 3 cu tracțiune integrală, adică pe toate cele trei roți, va avea nevoie de doar 3,5 secunde pentru același sprint. O ajută masa extrem de mică. Versiunea cu bateria cea mai mare cântărește sub o tonă. Într-o oră petrecută la stația de încărcare, mașina își asigură o autonomie de aproape 805 kilometri.

Cât costă Aptera 3?

Poate vă așteptați ca un EV cu asemenea cifre va veni și cu un preț de speriat. Cei interesați trebuie să știe că modelul are un preț de pornire de 25.900 de dolari, echivalentul a 21.386 de euro. Versiunea de top pornește de la 46.000 de dolari, adică 37.982 de euro.

Cei care vor să-și rezerva un Aptera 3 trebuie să depună suma de 100 de dolari. Își primesc banii înapoi în cazul în care se răzgândesc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide