Artmark licitează un Porsche 911 Carrera din 1988 – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 06 iul. 2023 Știri auto

Spre finalul lunii iunie, Casa de Licitații A10 by Artmark a scos la vânzare un Porsche 911 Carrera (din anul 1988). La acel moment prețul de pornire era de 50.000 de Euro, iar la momentul redactării acestui articol vedem că există o ofertă de 55.000 de Euro. Cei interesați mai au la dispoziție câteva zile, licitația se încheie pe 11 iulie 2023.

Este vorba de primul model Porsche 911 Turbo (model 930) având motorul de 3,3 litri și 286 CP, conform specificațiilor din fabrică, fiind model produs pentru USA (modelul european are 300 CP din fabrică, cei din USA fiind deja mai restrictivi în anii 1980).

Exemplarul de față este cu atât mai deosebit fiind cabrio, model ce a fost produs doar pentru doi ani între 1987 și 1989, ulterior fiind schimbat cu noul 911 turbo, Porsche 964. Mașina a avut trei proprietari în S.U.A., și a fost adusă în România în 2017, în stare foarte bună de funcționare.

Un Porsche 911 Carrera din 1988 este licitat la Artmark

Upgrad-eurile au fost făcute doar cu piese omologate Porsche: sistem Fabspeed Motors Performance, intercooler, sistem admisie/ filtre aer, sistem evacuare, turbina noua K27, injectoare noi Bosch, unitate audio originala Porsche CDR-220, Softtop nou Eurotop Germania, anvelope noi Michelin Pilot Sport.

Drept urmare, automobilul produce acum 330 CP la roată ceea ce înseamnă undeva 390 CP la motor (măsurarea puterii motorului a fost făcuta pe echipament Dyno, existând graficul și filmarea), ceea ce o transformă într-o mașină performantă chiar și pentru zilele noastre. Farurile originale cu halogen au fost înlocuite cu unele identice cu sticlă/ oglindă Hella identice cu cele originale însă LED, diferența fiind substanțială pentru condus seara/noaptea.

Automobilul a fost revopsit profesional anul trecut în culoarea originală neagră conform codului de culoare original Porsche. De asemenea, mașina vine însoțită de manualul de instrucțiuni original, cartea de service originală, trusa de scule originală. Interiorul este în stare perfectă, tapiseria fiind recondiționată anul trecut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Artmark.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide