Ford Mustang V8 din 1967 și Cadillac Seville se vând la o licitație susținută de Galeriile Artmark în București

Autor: Andreea Ditcov 12 dec. 2022 Știri auto

O ocazie unică pentru pasionații de mașini de colecție are loc miercuri, pe 21 decembrie, în cadrul Licitației de Crăciun – Ceasuri și Mașini de Colecție, găzduită de Galeriile Artmark. Automobilul Cadillac Seville, foarte rar, a fost produs în doar 600 de exemplare, puține fiind astăzi în stare de funcționare. Modelul din Licitația de Crăciun are prețul de pornire de 35.000 de euro, iar toate modificările de ordin estetic și funcțional sunt făcute de către Grandeur Motor Car Company. Automobilul a participat în anul 1978 la cursa aniversară de 100 de ani a primei curse auto din lume. Are dotări impresionante chiar și pentru un automobil contemporan, cum ar fi portbagajul cu sistem de închidere „soft close”.

Un alt automobil care va fi prezent în cadrul licitației este automobilului Ford Mustang V8, scos în cadrul aceleiași licitații, pentru prețul de pornire de 35.000 de euro, scrie hotnews.ro. Modelul din 1967 a fost complet restaurat recent și este însoțit de certificat de vehicul istoric.

Unde pot fi vizionate mașinile și bijuteriile scoase la vânzare

Bijuteriile și ceasurile exclusiviste, alături de mașinile de colecție pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță, în regim gratuit. Expoziția are program de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00. Licitațiile de marți și miercuri, 20 și 21 decembrie, vor avea loc online, pe platforma Artmark Live 2.0, dar și în sala de licitații de la Palatul Cesianu-Racoviță.

O licitație record a avut loc la casa RM Sotheby’s, unde Porsche a prezentat exemplarul unicat „Sally Special”, o reinterpretare modernă a mașinii din franciza „Cars”. Bazat pe versiunea 911 GTS, coupe-ul este inspirată de personajul Sally Carrera. Modelul special a fost gândit astfel încât să redea cât mai mult detalii estetice ale mașinii din celebrul film de animație. Mașina a fost scoasă la vânzare pentru suma de 3,61 milioane de euro. Prețul este de vreo 25 de ori mai mare comparativ cu un 911 Carrera GTS de serie. Banii colectați vor fi donați în scopuri caritabile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Galeriile Artmark


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide