S-a deschis prima parcare pentru femei. Unde se află și ce are special?

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto

S-a deschis prima parcare pentru femei pe teritoriul Rusiei. Orice bărbat care parchează acolo va fi amendat. Ce au special noile locuri de parcare?

GALERIE FOTO

Parcarea specială pentru femei a fost construită în zona unui centru comercial din Rusia, scrie Autoblog.md. Aceasta are locuri de parcare vopsite în roz, delimitate de marcaje obișnuite, de culoare albă. Ceea ce atrage atenția este lățimea acestora. Sunt mașini care ar avea loc acolo de-a latul. Astfel de locuri de parcare măsoară 4,4 metri în lățime.

Potrivit Actului Normativ 24/1997, în România, un astfel de loc de parcare, perpendicular pe calea de circulație, trebuie să aibă o lățime de 2,3 metri, cu diferite reduceri admisibile în funcție de categoria locului de parcare.

Parcarea este semnalizată de un indicator care anunță că acolo pot parca exclusiv șoferițele.

Șeful diviziei pentru dezvoltare și relații cu agenții economici care au închiriat spații în centrul comercial, Mihail Șutov, a explicat că a fost inspirat de astfel de spații văzute în state din vestul Europei. Șutov susține că o astfel de parcare le permite doamnelor și domnișoarelor să încarce mai ușor cumpărăturile în portbagaj sau să instaleze copiii în dispozitivele de fixare speciale.

Citește și:

Aceste locuri au fost trasate în apropierea intrării în centrul comercial, ceea ce le va fi de mare folos șoferițelor. Acestea nu vor mai fi nevoite să care cumpărăturile grele pe distanțe mari.

Doar 10 astfel de locuri există pentru moment. Administratorii centrului comercial sunt dispuși să mărească spațiul alocat femeilor dacă vor observa că noile locuri de parcare devin populare în rândul acestora.

Autoritățile nu sunt de acord cu locuri de parcare speciale pentru femei

Poliția rusă a inspectat zona și a remarcat că indicatorul și locurile de parcare nu respectă legea. Mai mult, oamenii legii consideră că este imposibil de gestionat un astfel de spațiu și le-au cerut administratorilor centrului comercial să renunțe la o astfel de facilitate.

Termenul limită acordat centrului comercial este 7 august. În caz contrar, autoritățile vor aplica amenzi de ordin administrativ. Acestea susțin că o lățime și o lungime specială este rezervată exclusiv persoanelor cu dizabilități și sub nicio formă, acestea nu pot fi acordate pe criterii de gen.

VIDEO:
Comentarii
Inchide