Așa va arăta viitorul Volvo XC90 electric. Modelul de serie ar putea să se numească EXC90

Autor: Mihai Morcovescu 15 aug. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Volvo va lansa spre sfârșitul acestui an echivalentul electric al lui XC90. Viitorul SUV cu emisii zero a apărut zilele trecute într-o serie de imagini de patent.

CEO-ul mărcii scandinave, Hakan Samuelsson, a confirmat nu demult că numele succesorului electric al lui XC90 va începe cu o vocală. Se pare, însă, că suedezii au depus între timp o cerere de marcă înregistrată pentru ca modelul de serie să se numească EXC90.

Noul XC90 electric va debuta spre sfârșitul anului 2022

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La acea vreme, s-a speculat că numele viitorului SUV cu propulsie electrică va fi Embla. Vorbim aici despre o marcă înregistrată Volvo. Prin adăugarea literei E la denumirea XC90 face ca totul să fie destul de simplu în această privință. Iar fotografiile de față sunt primele în care apare modelul pe baterii.

Conform celor mai recente informații care circulă în industrie, mașina din poze ar putea fi versiunea cu facelift a lui XC90. În urmă cu șase luni, Samuelsson spunea că SUV-ul va continua să fie comercializat o perioadă în paralel cu echivalentul său electric. În plus, șeful Volvo preciza atunci că modelul va fi supus unei operații de restilizare. Imaginile de față ne ajută să ne facem o idee despre cum va arăta electricul suedezilor.

Imaginile ne dezvăluie un set de faruri înguste și o grilă închisă specifică mașinilor electrice. La spate se remarcă stopurile similare cu cele de pe conceptul Recharge, dar mai ales lipsa terminațiilor pentru sistemul de evacuare, semn că este vorba despre un vehicul electric.

În ceea ce privește debutul noului XC90 electric, cei de la Volvo au anunțat în 2021 că acesta va sosi spre sfârșitul anului curent. Problemele legate de lanțul de aprovizionare au cauzat întârzieri pentru majoritatea producătorilor de automobile. Constructorul scandinav mai are nevoie de încă aproape jumătate de an pentru a putea respecta termenul-limită de livrări din 2022.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1 via Worldscoop


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide