Hyundai vrea să lanseze două modele electrice de clasă mică până în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 12 aug. 2022 Știri auto
Hyundai vrea să lanseze două modele electrice de clasă mică până în 2024

Hyundai a confirmat că dezvoltă un vehicul electric de mici dimensiuni pentru piața din Europa. Se pare că acum vor exista chiar două astfel de mașini.

Luna trecută, Hyundai confirma că pregătește un vehicul electric de mici dimensiuni, care să fie comercializat pe piața europeană. Acum, se pare că producătorul coreean are în plan să dubleze oferta. Hyundai spune că prețul de bază pentru modelul electric care urmează să se lanseze ar trebuie să se situeze în jurul sumei de 20,000 de euro. Cele două modele sunt așteptate să se lanseze la jumătatea lui 2023 și finalul lui 2024.

Conform rapoartelor, mașinile electrice vor fi succesoare ale modelului i10. Cele două ar trebui să rivalizeze cu viitoarele ID.1 și ID.2 de la Volkswagen, dar și cu suratele acestora de la Skoda sau Cupra. Grupul Volkswagen intenționează să ofere mașinile sale la un preț asemănător cu cel propus de Hyundai.

Hyundai mizează totul pe electrice

Micile modele electrice de la Hyundai ar putea adopta un design cu actualul i10 sau cu modelul Casper. Acesta ar putea primi și el o variantă electrificată care să fie înrudită cu viitoarele două modele.

Detalii despre trenul de rulare se cunosc. Cele două modele vor folosi un motor electric furnizat de BorgWarner, care e capabil să producă 181 de cai putere. Puterea generată de acest tip de motor este destul de mare pentru această dimensiune mică de caroserie. Cel mai probabil, Hyundai va reduce puterea maximă a acestui motor, eventual va folosi capacitatea lui maximă pentru viitoare versiuni sportive.

Ne așteptăm să aflăm mai multe despre vehiculele electrice în următoarele luni. Pe lângă duoul de mașini mici, planul Hyundai include alte 10 lansări de vehicule electrice în Europa până în 2030. Acest va ajuta producătorul de automobile să respecte reglementările mai stricte privind emisiile înainte de a avea o gamă complet electrică.

Sursa: Autocar via Carscoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide