Asigurații City Insurance pot folosi în continuare procedura amiabilă în caz de accident

Autor: Cristian Agatie 01 oct. 2021 Știri auto

Potrivit unui comunicat transmis de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), asigurații City Insurance pot folosi în continuare procedura amiabilă în caz de accident.

Intră în Galeria FOTO

Falimentul City Insurance a dus la apariția unor distorsiuni în piața asigurărilor, dar și a unor zvonuri care îi afectează pe șoferii care trebuie să-și repare mașina pe asigurarea emisă de compania falimentară. Spre exemplu, imediat ce a apărut informația că ASF va retrage autorizația de funcționare a companiei, unitățile service au început să refuze repararea mașinilor pe polițele emise de City Insurance.

Chiar și după ce procedura falimentului a devenit oficială, iar modul în care șoferii și service-urile își pot recupera banii a fost pus la punct, continuă să existe probleme. Potrivit informațiilor din piață, unele unități service au început să refuze clienții City Insurance care au încheiat constatări amiabile. Acest refuz este ilegal, avertizează UNSAR.

Asigurații City Insurance pot folosi în continuare procedura amiabilă. Ce spune legea?

„UNSAR informează asiguraţii, inclusiv pe cei ai companiei City Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale. Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod. Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi. Aglomerarea secţiilor de Poliţie nu este o soluţie, deoarece legislaţia în vigoare nu prevede o soluţionare diferită a daunelor venite pe această cale”, se precizează într-o informare de presă UNSAR.

Potrivit sursei citate, „chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, conform reglementărilor în vigoare”.

Decizia ASF privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurare – reasigurare City Insurance, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia a fost publicată luni, 27 septembrie, în Monitorul Oficial. După această dată, șoferii pot deschide dosare de daună la Fondul de Garantare a Asiguraților. Plățile vor putea fi făcute după termenul de 60 de zile de la această dată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide