Motorul V8 nu se va întoarce pe Mercedes-AMG C63 sau E63

Autor: Ionuț Vîlciu 14 aug. 2023 Știri auto

Zvonurile cu privire la revenirea motorului V8 pe C63 și E63 au fost negate. Mult râvnitul motor va rămâne rezervat doar modelelor de clasă superioară.

Nu cu mult timp în urmă, aflam informații referitoare la faptul că Mercedes-AMG ar putea readuce motorul V8 pe C63 sau pe E63. Cu toate acestea, acestea zvonuri sunt acum rapid desființate de surse interne din companie.

Inițial, publicația Car and Driver publica un material în care avea mai multe surse care spuneau că motorul V8 ar putea fi readus pe C63 și E63 AMG. Acestea spuneau că producătorul lucrează la integrarea unui sistem de propulsie V8 plug-in hybrid pe cele două modele performante. Cu toate acestea, se pare că Mercedes-AMG nu intenționează să readucă mult râvnitul motor V8 pe versiunile performante ale sedanurilor Clasa C și Clasa E, menținând abordarea hibridelor cu 4, respectiv 6 cilindri.

Mercedes-AMG nu va monta motoare V8 pe C63 și E63

Conform Carsccops, această informație vine după ce publicația germana Auto Motor und Sport a venit cu un răspuns la materialul inițial publicat de Car and Driver. Articolul publicației germane infirmă zvonurile legate de revenirea în scenă a propulsoarelor V8.

Un angajat AMG familiarizat cu dezvoltarea de produse este citat de presa germană spunând că zvonurile sunt „pură prostie”. Această sursă susține că planurile pentru sistemele de propulsie montate pe C63 și E63 nu s-au schimbat și că V8 nu intră în discuție.

Noul Mercedes-AMG C63 folosește un motor de 2,0 litri, cu patru cilindri, asistat de un motor electric, pentru a obține o putere totală de 680 CP și un cuplu maxim combinat de 1.020 Nm. Cât despre viitorul E63 AMG, acesta renunță, de asemenea, la motorul V8 în favoarea unui sistem de propulsie plug-in hybrid cu 6 cilindri în linie. De cealaltă parte, știm că viitorul BMW M5 va folosi un propulsor V8 plug-in hybrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide