Aston Martin Vantage de la AddArmor, mașina care te face să te simți ca James Bond

Autor: Mihai Morcovescu 31 mart. 2022 Știri auto

Numele lui este Bond. James Bond. Iar, în majoritatea filmelor sale, acesta a condus câte un model emblematic Aston Martin. Pentru cei care și-au dorit măcar o dată în viață să se simtă precum celebrul agent secret „007” acum au ocazia datorită specialiștilor de la AddArmor.

Mânere cu șocuri electrice și cauciucuri „run-flat”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cel mai nou produs al celebrei companii americane producătoare de vehicule blindate este un exemplar Aston Martin Vantage V8. Coupe-ul britanic oferă nivelul B4 de protecție balistică AddArmor. Acesta include uși ranforsate cu material compozit și geamuri antiglonț rezistente la gloanțe calibrul 44.

De asemenea, plafonul și podeaua sunt realizate din oțel ranforsat, rezistente la explozia simultană a două grenade. Acesta protejează în același timp și rezervorul de combustibil.

În același timp, mașina este dotată cu mânere cu șocuri electrice, care împiedică intrarea din exteriorul mașinii. Acestea pot fi activate prin apăsarea unui buton. În plus, mașina este echipată cauciucuri de tip „run-flat”. Acestea sunt proiectate să reziste la efectele dezumflării atunci când sunt perforate de gloanțe și permit mașinii să-și continue deplasarea.

Din punct de vedere estetic, modificările la nivelul caroseriei aplicate acestui Aston Martin Vantage sunt extrem de subtile. Singurul detaliu vizibil se referă la terminațiile sistemului de evacuare, care sunt inviolabile. Acestea sunt acoperite cu o plasă care împiedică introducerea de corpuri străine în interior.

Toate modificările au fost realizate folosindu-se în principal kevlar, un material de cinci ori mai rezistent decât oțelul. Astfel, greutatea mașinii a crescut cu doar 204 kg comparativ cu modelul de serie. Totodată, AddArmor a întărit suspensia pentru a susține fără probleme greutatea suplimentară.

Motorul a rămas același de pe versiunea standard. Așadar, sub capotă avem un V8 twin-turbo de 4,0 litri, care livrează 510 CP și 685 Nm de cuplu. Dar, în condițiile în care greutatea a crescut, timpul necesar sprintului 0-100 km/h de doar 3,6 secunde și viteza de top de 314 km/h cel mai probabil s-au schimbat.

AddArmor oferă toate aceste modificări pentru Aston Martin Vantage într-un singur pachet la prețul de 32.500 de dolari (cca 29.400 de euro). Astfel, prețul final al mașinii ajunge la 171.500 de dolari (cca 155.240 de euro).

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AddArmor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide