Atenție, Poliția pregătește o acțiune de amploare în perioada Paștelui ortodox

Autor: ProMotor acum 3 luni Știri

Poliția pregătește o acțiune de amploare în perioada Paștelui ortodox. Peste 36.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, de vineri până luni, pentru a se asigura că măsurile de distanțare socială, dar și celelalte legi ale țării, sunt respectate. De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI are pregătite pentru intervenţie 13 elicoptere.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 17-20 aprilie, în fiecare zi, vor fi la datorie peste 14.000 de poliţişti,​ una dintre misiunile principale fiind intensificarea măsurilor de
monitorizare şi control ale traficului rutier şi verificarea respectării condiţiilor de deplasare a persoanelor. De asemenea, vor avea loc acţiuni care au ca scop combaterea faptelor ce pot pune în pericol sănătatea populaţiei cu accent pe comercializarea de produse specifice Sărbătorilor Pascale.

Citește și: Mașina care face furori printre staruri. Chiar și Leonardo DiCaprio are una!

În plus, echipajele de Poliţie, în colaborare cu celelalte autorităţi competente, au în atenţie prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic şi a tuturor infracţiunilor de
drept comun, prin mijloace de prevenire, cât şi prin acţiuni de combatere şi anihilare.

În contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar şi pentru misiunile cotidiene de asigurare a ordinii publice, sunt mobilizaţi în medie, zilnic, aproximativ 7.000 de jandarmi. Peste 1.200 de jandarmi vor verifica zilnic parcurile şi alte zone de agrement pentru a se asigura că restricţiile de deplasare a persoanelor, dispuse prin ordonanţele militare, sunt respectate.​ ​Totodată, aproximativ 4.000 de poliţişti locali şi 1.500 de militari din cadrul MApN vor acţiona zilnic în sistem integrat în dispozitivele realizate de MAI.

Poliția Română a văzut pozele de profil de pe Facebook cu polițistul care scrie un proces verbal

Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiţi zilnic pentru executarea misiunilor specifice. Salvatorii asigură misiunile de răspuns cu peste 3.400 mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor,
recuperării şi salvării persoanelor din medii ostile vieţii, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflaţi în dificultate.

Răspunsul la urgenţele medicale va fi asigurat de peste 400 de echipaje SMURD, cu autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe de prim-ajutor şi terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD şi ambulanţe pentru transport neonatologic.

Peste 4.500 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar echipaje comune, formate din poliţişti de frontieră, jandarmi şi poliţişti, participă la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona de frontieră. Prin punctele de frontieră se constată o scădere a tranzitului de persoane şi turisme, de până la 90% faţă de perioada similară a anului trecut.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI are pregătite pentru intervenţie, în această perioadă, 13 elicoptere. Pentru misiunile aeromedicale, piloţii IGAv vor utiliza 8 elicoptere EC-135 în cadrul punctelor de operare aeromedicală de la Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi, Craiova, Constanţa, Arad, Galaţi şi Jibou. De asemenea, 5 elicoptere de tip EC-135, Mi-17 şi Mi-8 sunt pregătite să acorde sprijin în misiuni de ordine şi siguranţă publică. Elicopterele EC-135 aflate în serviciu la Galaţi şi Iaşi pot interveni în misiuni umanitare în Republica Moldova, la solicitarea autorităţilor din
statul vecin.Comentarii
Inchide