Atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Grecia

Autor: George Cristea 19 iun. 2020 Știri auto

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Grecia. Potrivit comunicatului MAE, timpii de aşteptare la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia au crescut foarte mult. Iată ce trebuie să știți.

Intră în Galeria FOTO

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă asupra riscului de creştere a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei cu
Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza, Svilengrad – Ormenio)”, a transmis MAE.

Care este motivul pentru care a fost emisă o atenționare de călătorie pentru cei care merg în Grecia

Potrivit Ministerului, singura cale de acces rutier pentru cetăţenii din Germania, Polonia, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România către destinaţiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria. Prin urmare, punctele de trecere a frontierei de la granița Greciei sunt din ce în ce mai aglomerate. Situația se va îmbunătăți abia după ce traficul aerian va fi reluat pe mai multe aeroporturi din Grecia. În acest moment sunt deschise traficului internațional doar aeroporturile din Atena și Salonic, ceea ce face ca turiștii să nu aibă alternative reale la transportul cu mașina.

Prelungirea timpilor de aşteptare este cauzată și de „reintroducerea de către autorităţile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie”. Aceasta creşte considerabil timpul alocat controlului la frontieră, contribuind la aglomerația deja existentă.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Atena şi la Consulatul General al României de la Salonic.

Punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia au fost luate cu asalt de turiști imediat după ridicarea restricțiilor de călătorie, după data de 15 iunie. În prima zi s-au format cozi de mașini întinse pe distanțe de mai mulți kilometri din cauza unei neînțelegeri asupra orei de deschidere a frontierei.

Cei care călătoresc în Grecia trebuie să respecte măsuri stricte de igienă și distanțare socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide