Atunci când maşinile sunt folosite drept arme. Ce pot face autorităţile pentru a opri fenomenul

Autor: Mediafax 15 iul. 2016 Știri auto

 


De-a lungul timpului, sute de persoane au decedat şi alte mii au fost rănite în urma unor atacuri în care au fost utilizate maşini drept arme letale, informează The Wall Street Journal. Întrebarea este pot fi prevenite atacuri de genul celui din Nisa?

Dacă vrem să trăim în societăţi libere, cu locuri publice deschise, atunci nicio măsură de securitate nu poate exclude toate riscurile. Însă sunt metode eficiente de a bloca accesul maşinilor în zone publice iar unele şi-au dovedi eficienţa, scrie corespondentul de politică administrativă al BBC, Dominic Casciani, citat de MEDIAFAX.

Cu o atenţie sporită, oraşele se pot apăra cu soluţii creative, în special bariere şi bolarzi stradali capabili să reziste la impactul direct – să oprească un camion de la a-şi atinge scopul. Oricine trece pe lângă Parlamentul din Marea Britanie a observat barierele care îl înconjoară. Deja spaţiile publice din multe locuri din oraşele britanice au dispozitive anti-vehicule.

În investigaţiile pornite de autorităţile din Franţa pe tema cum a putut să fie posibil un asemenea masacru, ele trebuie să să se întrebe dacă au făcut suficient de multe lucruri pentru a se pregăti şi a se proteja în faţa unor asemenea atrocităţi.

Dijon şi Nantes, Franţa. 21 decembrie 2014

O persoană internată de 157 de ori la psihiatrie a intrat cu maşina în pietoni, la Dijon, rănind 13 persoane. A doua zi, o persoană a intrat cu maşina în pietoni, într-o piaţă amenajată de Crăciun din Nantes, rănind alte 11 persoane. 

Beijing, China. 28 octombrie 2013

5 persoane au fost ucise şi peste 40 rănite după ce un vehicul a intrat în mulţimea de oameni aflaţi în piaţa Tiananmen din Beijing. La acea vreme poliţia din China a catalogat atacul drept unul terorist.

Tel Aviv, Israel. 15 mai 2011

Un barbat a fost ucis şi alte 16 persoane au fost rănite după ce un arab a intrat cu camionul în maşini şi în trecători, pe o stradă aglomerată din Tel Aviv. Ulterior, acesta a mărturisit că nu a acţionat în mod intenţionat.

Apeldoorn, Olanda. 30 aprilie 2009

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 10 au fost rănite în Olanda, după ce un şofer a intrat cu maşina în mulţimea de spectatori din oraşul Apeldoorn, care aştepta să înceapă parada organizată în cinstea Reginei Beatrix.

Tokyo, Japonia. 8 iunie 2008

Tomohiro Kato, în vârstă de 28 de ani, şi-a condus vehiculul într-o zonă de cumpărături aglomerată, omorând 3 persoane. Ulterior, acesta a înjunghiat 14 persoane, din care 4 au decedat.

Glasgow, Scoţia. 30 iunie 2007

2 persoane au condus un vehicul încărcat cu butelii de gaz spre intrarea aeroportului internaţional din Galsgow.

Oklahoma, SUA. 19 aprilie 1995

Timothy McVeigh a parcat un autoturism închiriat, plin cu explozibil, în faţa unei clădiri federale din Oklahoma. Explozia a ucis 168 de persoane, inclusiv 19 copii, şi a rănit mai mult de 500 de oameni.

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide