Au dreptul să-ți blocheze roţile în parcările supermarketurilor?

Autor: ProMotor 06 dec. 2019 Știri auto
Au dreptul să-ți blocheze roţile în parcările supermarketurilor?

Reprezentanţii Primăriei Timişoara consideră că blocarea roţilor de către firmele care au contract cu supermarketuri constituie o practică ilegală.

Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a sesizat în legătură cu unele centre comerciale şi supermarket-uri care blocheaza roţile autovehiculelor aflate în parcări, scrie Adevărul.ro.

Primăria aduce la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza Timişoarei.

„Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale/supermarket-urile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici. În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente”, a transmis Culiţă Chiş, vicepreşedintele Comisi de Circulaţie din Primăria Timişoara.

Cetăţenii care sunt sau au fost victimele acestor practici sunt rugaţi să sesizeze Poliţia Română. Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide