Au falsificat adeverințe de venit pentru a-și face credit la mașină. Acum a venit nota de plată

Autor: Cristian Agatie 07 iul. 2021 Știri auto

Zeci de bucureșteni au falsificat adeverințe de venit pentru a-și face credit la mașină. Acum a venit nota de plată, după ce dealerul păgubit a făcut reclamație. Prejudiciul este uriaș.

Intră în Galeria FOTO

Există multe lucruri care se pot falsifica pe lumea asta, de la bani și documente până la gene și sâni. De fiecare dată, scopul este de a obține un avantaj, iar acesta este aproape de fiecare dată de ordin material. Da, chiar și în cazul sânilor. De-a lungul timpului am scris despre permise false, polițiști falși, și chiar pastile pentru disfuncții erectile vândute sub emblema Porsche.

Ne-au scăpat însă adeverințele de venit false, folosite pentru a cumpăra pe credit, în acest caz, mașini. Nici nu știm cum este posibil acest lucru, se presupune că instituțiile financiare verifică veridicitatea documentelor primite de la clienți, iar astăzi acest lucru se poate face din câteva click-uri în baza de date.

Mai multe persoane sunt audiate de polițiști, miercuri, după ce un dealer auto a reclamat că, în perioada 2018-2019, a primit cereri de creditare pe baza unor adeverințe de venit falsificate. Prejudiciul produs se ridică la 2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

Au falsificat adeverințe de venit pentru a-și face credit la mașină. Cum a fost posibil?

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au efectuat miercuri patru percheziţii domiciliare, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, sunt puse în aplicare peste 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate.

„În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018-2019 a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi, iar din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele respective au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate. Prejudiciul produs se ridică la 2.000.000 lei”, spune Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide