Falsificatorii de obiecte Porsche reproduc orice, de la jante la ochelari de soare, dar cazul din Turcia va rămâne în istoria mărcii

Autor: ProMotor 07 aug. 2019 Știri auto
Falsificatorii de obiecte Porsche reproduc orice, de la jante la ochelari de soare, dar cazul din Turcia va rămâne în istoria mărcii

Componentele Porsche nu sunt ieftine, iar uneori chiar şi preţul ridicat de vânzare nu-ţi garantează primirea unei piese originale.

Porsche are propria echipă care se ocupă de mărfuri contrafăcute comercializate sub brandul său, iar rezultatele acestei echipe în 2018 sunt uimitoare.

Anul trecut au confiscat peste 200.000 de obiecte contrafăcute, de la jante şi airbag-uri, la părţi de caroserie, tricouri şi ochelari de soare. Falsificatorii nu au limite şi reproduc aproape orice obiect comercializat de brandul din Stuttgart.

În 2018, echipa dedicată Porsche a confiscat bucuri în valoare de 60 de miloane de euro, iar aproximativ 33.000 de obiecte dintre cele 200.000 confiscate au fost piese auto.

O parte dintre componentele şi accesoriile false au fost vândute online, iar Porsche a enumerat Amazon, Alibaba şi eBay drept platformele principale de vânzare. Cu toate acestea, obiectele false nu se vând doar online, produse contrafăcute cu brandul Porsche inscripţionat fiind comercializate în toată lumea, de la evenimente în Hong Kong la show-uri auto din Germania.

Deşi majoritatea obiectelor contrafăcute sunt accesorii şi componente auto, un membru al echipei Porsche a întâlnit un caz special în Turcia, unde au fost confiscate mii de pastile pentru disfuncţii erectile vândute sub forma emblemei Porsche.

Aproximativ 80% dintre obiectele contrafăcute provin din China. Aceste produse, când vine vorba de piese auto, pot fi foarte periculoase. Se vând airbag-uri şi discuri de frână contrafăcute, iar acestea nu au fost testate şi poartă riscuri mari.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide