Foști polițiști, prinși în flagrant când dădeau amenzi. Se plimbau prin București cu un Logan cu numere de MAI false

Autor: David Andrei 17 feb. 2021 Știri auto

Doi foști polițiști din București au fost prinși în flagrant când dădeau amenzi. Aceștia purtau uniforme și circulau cu o mașină albă, Dacia Logan, cu numere de MAI false. Anchetatorii susțin că plăcuțele ar fi fost furate de la o mașină de poliție.

GALERIE FOTO

Ieșiți de curând la pensie, cei doi polițiști nu ar fi predat uniformele de serviciu. Le-au păstrat și au continuat să dea amenzi pentru contravenții inventate, deși nu mai aveau dreptul de a profesa în domeniu.

Polițiștii, de această dată, adevărați, i-au prins în flagrant pe foștii agenți. Oamenii legii i-au blocat în trafic și i-au condus la Secția 9 din Capitală. În momentul în care au fost identificați, aceștia se aflau la bordul unei mașini albe, o Dacia Logan, care nu avea însemnele Poliției Române, dar avea numere de înmatriculare folosite de obicei de mașinile Ministerului Afacerilor Interne. Anchetatorii bănuiesc că aceștia ar fi furat plăcuțele de înmatriculare de la o mașină de poliție.

Cei doi foști polițiști din București, prinși în flagrant, ar fi strâns peste 20.000 de euro

Cei doi foști polițiști ar fi dat sute de amenzi și ar fi adunat sume care se ridică la zeci de mii de lei. Surse neoficiale vorbesc de peste 20.000 de euro, sumă strânsă în câteva luni. Mai mult, potrivit anchetatorilor, bărbații le cereau șoferilor pe care îi trăgeau pe dreapta să plătească sancțiunile pe loc și le ofereau șoferilor chitanțe. Falșii polițiști ar fi cerut și mită pentru a-i ierta pe conducătorii auto pentru fapte fictive.

Autoritățile au demarat o anchetă. Poliția Capitalei anunță trei capete de acuzare pe numele foștilor polițiști, actuali infractori. Cei doi sunt acuzați de infracțiune de înșelăciune, de uzurpare de calități oficiale și punere în circulație sau conducere a unui autoturism cu numere false.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide