Au fost semnate la Buzău primele contracte pentru autostrada A7 Moldova

Autor: Mihai Morcovescu 09 iun. 2022 Știri auto
Au fost semnate la Buzău primele contracte pentru autostrada A7 Moldova

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat primele contracte de execuție pentru autostrada A7. Cele două contracte sunt valabile pentru tronsonul Ploiești-Buzău din autostrada Moldovei.

Autostrada A7 ar trebui să fie gata în 2026

Primul contract este cel de finanțare pentru toți cei 63 de kilometri ai sectorului de autostradă Ploiești-Buzău. Valoarea acestuia este de peste 3,8 miliarde de lei, fără TVA și este finanțat prin PNRR.

Cel de-al doilea contract este cel pentru construcția Lotului 2 al autostrăzii, și anume cel cuprins între Mizil şi Pietroasele. Acesta are o lungime totată de 28,35 de kilometri. Constructor va fi Asocierea SC Coni SRL (lider de asociere) – Trace Group Hold PLC. Valoarea contractului este de 1,249 miliarde lei fără TVA.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii le-a cerut reprezentanților Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ca, până la sfârşitul acestui an, toate contractele să fie semnate, informează Adevărul.ro

„Această secţiune între Ploieşti şi Buzău este împărţită în trei loturi. Azi s-a semnat pentru lotul 2. Suntem aproape de a semna şi pentru lotul 1. Pentru lotul 3 aşteptăm sentinţa unei instanţe, care are prevăzut termenul la sfârşitul acestei luni, undeva pe 22-23 iunie. Apoi vom trece şi la semnarea acestui contract. Le-am dat target celor de la CNAIR (…) ca până la sfârşitul acestui an să semneze toate contractele pe A7, în număr de 13 (…). Astfel, vor exista patru ani pentru execuţie, până la finalul anului 2026 urmând să fie terminate aceste lucrări (…) Toate cele 13 contracte sunt pe FIDIC roşu, ceea ce înseamnă direct execuţie. Vrem ca întreg A7 între Ploieşti şi Paşcani să fie semnat cu un an mai repede decât borna din PNRR”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sursa: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide