Au început exproprierile pentru Autostrada Moldovei, segmentul Ploiești – Buzău. Când încep lucrările

Autor: Cristian Agatie 11 aug. 2021 Știri auto

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că au început exproprierile pentru Autostrada Moldovei, segmentul Ploiești – Buzău. În curând, aici vor putea demara lucrările propriu-zise.

Intră în Galeria FOTO

Guvernul a aprobat primele exproprieri pe segmentul Ploiești – Buzău, care face parte din Autostrada Moldovei (A7).

„Se aprobă declanșarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Ploiesti – Buzău”, situat pe amplasamentul prevăzut la art. 1, aflate pe raza localităților Râfov, Dumbrava, Drăgănești, Albești – Paleologu, Tomșani, Colceag, Baba Ana, din județul Prahova”, se arată în Hotărârea de Guvern adoptată miercuri.

Potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, lucrările vor putea începe imediat după semnarea contractului, pentru că proiectarea este deja realizată.

„În ședința de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat primele exproprieri din județul Prahova pentru sectorul Ploiești-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7. Acesta este acum în licitație pentru execuție, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată”, a anunțat Cătălin Drulă miercuri pe Facebook.

Au început exproprierile pentru Autostrada Moldovei între Ploiești și Buzău. Când vom putea circula

Acesta a prezentat și datele tehnice ale segmentului de autostradă. Tronsonul Ploieşti – Buzău are documentaţia completă (Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic), licitaţia pentru execuţie este lansată, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru 24 august.

„A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-A3). Câteva date despre cum va arăta sectorul Ploiești-Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni:

  • lungime – 63 km;
  • 6 noduri rutiere;
  • 160 de ha de perdele forestiere;
  • 42 de poduri + pasaje;
  • 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Ca pași următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide